Η Samsung και επίσημα ζήτησε συγνώμη από τους εργαζομένους της που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας κατά την εργασία τους σε εργοστάσια της εταιρείας που κατασκευάζουν οθόνης και άλλα εξαρτήματα. Αν και η εταιρεία δεν αναγνώρισε δημόσια ότι τα εργοστάσια της ήταν η κύρια αιτία των προβλημάτων αυτών, πάρα αυτά θα δώσει αποζημιώσεις σε όσους εργαζομένους επηρεάστηκαν με αυτό τον τον τρόπο.

Να υπενθυμίσουμε πως η Samsung είναι ένας μεγάλος προμηθευτής της Apple σε εξαρτήματα όπως οι οθόνες.

Όπως αναφέρει το NPR, αυτή η αναγνώριση και η δημόσια συγνώμη έρχεται μετά από 10 ολόκληρα χρόνια. Ο Samsung CEO της Device Solutions Division, Kinam Kim, δήλωσε λοιπόν δημόσια σήμερα (via Yonhap News):

“Αγαπημένοι συνάδελφοι και οι οικογένειες αυτών έχουν υποφέρει για ένα μεγάλο διάστημα, αλλά η Samsung Electronics απέτυχε να αντιμετωπίσει αυτά τα θέματα νωρίτερα. Επίσης η Samsung Electronics δεν κατάφερε στο μέγιστο να αντιμετωπίσει και να προστατέψεις τους εργαζομένους από κινδύνους στις γραμμές παραγωγής της.”

Σύμφωνα με αναφορές πολλοί εργαζόμενοι της Samsung διαγνώστηκαν με καρκίνο, λευχαιμία και άλλες σοβαρές ασθένειες με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να οδηγηθούν και στο θάνατο.

Ο Kim ανέφερε πως το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων θα αγγίξει τα $130.000 για κάθε πρώην ή νυν εργαζόμενο που υποφέρει από κάποια ασθένεια που προήλθε από την δουλειά του και την καθημερινή του επαφή με επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Η εταιρεία θα δώσει αποζημιώσεις σε εργαζομένους που δούλεψαν στην εταιρεία για τουλάχιστον ένα χρόνο από το 1984 και έπειτα. Οι αιτήσεις για αυτές τις αποζημιώσεις θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και το 2028.