H εταιρεία Devolo είναι ιδιαίτερα γνωστή στην αγορά για τα προϊόντα home plug που διαθέτει και για τις αξιόπιστες λύσεις που προσφέρει στον τομέα της δικτύωσης του σπιτιού ή/και του γραφείου σας.

Το σπίτι σας μετατρέπεται συνέχεια σε μια πραγματική γωνία πολυμέσων. Συχνά λειτουργούν παράλληλα Laptop, Smart TV κλπ. Και κανένα μέλος φυσικά δεν θέλει να στερηθεί τη διασκέδαση του. Γι’ αυτό ήρθε η ώρα για τεχνολογία αιχμής με καινοτομία. Το νέο devolo GigaGate φέρνει την ισχύ του Internet με ακρίβεια εκεί που θέλετε να το έχετε. Είτε πρόκειται για έναν ενθουσιώδη gamer είτε η οικογένειά του θέλει να απολαύσει τη χρήση πολυμέσων χωρίς προβλήματα: με το devolo GigaGate τώρα υπάρχει το απόλυτο 2 Gbps Highspeed WIFI Bridge, για αναπαραγωγή πολυμέσων με ποιότητα και ανταπόκριση σε απαιτήσεις. Με τη ζώνη των 5 GHz το GigaGate συνδέει το Router αυτόματα με τη γωνιά πολυμέσων και παρέχει την καλύτερη εμπειρία και απόλαυση αυτών. Είναι εφικτή ακόμα και η σύνδεση δεδομένων από κατοικία σε κατοικία. Η θύρα Highspeed Gigabit και οι 4 επιπλέον θύρες Fast Ethernet προσφέρουν ιδανικές δυνατότητες σύνδεσης για όλες τις ενσύρματες τερματικές συσκευές, όπως, για παράδειγμα, ο διακομιστής, ο υπολογιστής, ο εκτυπωτής, η τηλεόραση και οι κονσόλες. Ταυτόχρονα το GigaGate επιτυγχάνει με την κάλυψη WIFI μια μεγάλη ακτίνα λήψης WIFI.

Ξεκινώντας αυτό το review λοιπόν ας σας μεταφέρω λίγο όχι στο χώρο του γραφείου – δουλειάς μου αλλά του σπιτιού μου – που ναι είναι και γραφείο τις περισσότερες φορές. Επίσης είναι ο χώρος που εγκαταστήσαμε το Devolo GigaGate και έτσι όλα τα συμπεράσματα και παρατηρήσεις μας βασίζονται στο παρακάτω πραγματικό σενάριο.

Press-xl-4769

Ο χώρος διαμορφώνεται σε 2 ορόφους των 49 περίπου τετραγωνικών ο καθένας που ενώνονται με μια εσωτερική σκάλα. Πάμε τώρα στις συσκευές που είναι δικτυωμένες στην οικία μου σε καθημερινή βάση.

 • 2 MacBook Pro
 • 1 iMac
 • 1 Apple Time Capsule
 • 1 σταθερό PC
 • 2 iPhone
 • 2 iPad
 • 1 iPod
 • Apple TV
 • Android TV
 • Google Chromecast
 • Smart TV
 • Playstation
 • WiFi Multiroom Stereo
 • Ασύρματοι λαμπτήρες – Home Kit
 • 2 ασύρματα συστήματα συναγερμού παράλληλα με κάμερες και αισθητήρες

Πέρα από τα συστήματα συναγερμού που είναι οnline συνέχεια όπως καταλαβαίνετε πολλές από τις παραπάνω συσκευές είναι επίσης συνδεμένες παράλληλα στο δίκτυο. Το 99% των συσκευών αυτών είναι ασύρματα συνδεμένες στο δίκτυο και όχι ενσύρματα.

Για την αποφόρτιση αλλά και την κάλυψη του χώρου μου ως τώρα χρησιμοποιούσα πέρα από το τυπικό modem του παρόχου μου ένα Router της TP-Link και ένα Access Point στο πάνω όροφο.

Σαν λύση το βασικό πρόβλημα που είχα ήταν πως υπήρχαν στιγμές που είτε το Access Point είτε το Router θα “μπούκωνε” και έτσι θα χρειαζόταν επανεκκίνηση τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα το modem για να επιστρέψω στην ομαλότητα.

c10354632-4

Η είσοδος του Devolo GigaGate άλλαξε και μάλιστα δραματικά όλο αυτό τοπίο σε σημείο που πραγματικά και εγώ ο ίδιος δεν το πίστευα.

Ας ξεκινήσουμε όμως με το κλασικό Unboxing βίντεο μας που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Συσκευασία

gigagate_3f5k

H συσκευασία του Devolo GigaGate Starter Kit αν μη τι άλλο είναι προσεγμένη. Εξωτερικά η εταιρεία έχει συμπεριλάβει με μεγάλη ανάλυση τόσο τα βασικά χαρακτηριστικά της λύσης που προτείνει όσο και άλλες χρήσιμες πληροφορίες που θα κάνουν τον αγοραστή να έχει με μια πολύ γρήγορη ματιά μια πάρα πολύ καλή εικόνα για την λύση δικτύωσης που κρατάει στα χέρια του.

Στα περιεχόμενα της συσκευασίας συναντάμε:

 • Εγχειρίδιο οδηγιών εγκατάστασης με εικόνες
 • Βιβλιαράκια εγγυήσεων κλπ
 • 2 Power Adapters
 • 2 Ethernet Cables με ικανοποιητικό μήκος
 • Την GigaGate Βάση (Base) 1x Gigabit Ethernet, 802.11ac (5GHz, 4×4 MIMO)
 • Τον GigaGate Δορυφόρο (Satellite) 1x Gigabit Ethernet, 4x 10/100 Gigabit, 802.11ac (5GHz, 4×4 MIMO), 802.11n (2.4GHz)

Σχεδιασμός και Δυνατότητες 

c10354632-1

Οι δύο αυτές συσκευές, η βάση και ο δορυφόρος, είναι κατασκευασμένες από ποιοτικό πλαστικό ενώ έχουν ένα ιδιαίτερο glossy μαύρο φινίρισμα ενώ φέρουν και οι δύο to logo της εταιρείας. Η εμφάνιση τους αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακή αν και ο glossy χαρακτήρας τους σημαίνει πως είναι μαγνήτης για τις δαχτυλιές. Στον τομέα της εργονομίας έχουν θέσεις στήριξης στον τοίχο καθώς και μια αποσπώμενη μικρή βάση για να στηριχθεί καλύτερα η κάθε συσκευή σε μια επίπεδη επιφάνεια.

Σίγουρα θα έχετε πλέον στις μέρες μας ακούσει τον όρο “mesh networking” με λύσεις να προσπαθούν να επεκτείνουν το δίκτυο σας όσο το δυνατόν καλύτερα. Η λύση της Devolo αν και ανήκει σε αυτή την κατηγορία διαφοροποιείτε μιας και εστιάζει στο να προσφέρει υψηλές ταχύτητες σε “point-to-point” connections μεταξύ της βάσης και του δωματίου που θα έχετε τοποθετήσει τον δορυφόρο.

Στην περίπτωση μας λοιπόν η βάση τοποθετήθηκε ακριβώς δίπλα στο modem ενώ ο δορυφόρος τοποθετήθηκε στο σαλόνι στο έπιπλο της τηλεόρασης.

Τι έχουμε πετύχει με την παραπάνω σύνδεση; Πολύ απλά να χρησιμοποιήσουμε τη ταχύτατη ασύρματη σύνδεση που επιτυγχάνεται μεταξύ κεντρικής μονάδας και δορυφόρου. Αξιοποιώντας ένα 802.11ac δίκτυο στα 5Ghz, οι δυο συσκευές συνδέονται αυτόματα μεταξύ τους (point-to-point) και καθώς κάθε μια χρησιμοποιεί κεραίες διάταξης 4×4 Quantenna, μπορεί να επιτευχθεί απευθείας σύνδεση μεταξύ των συσκευών με ταχύτητα της τάξης των 2Gbps. Στη δική μας περίπτωση έχουμε παρατηρήσει ότι οι ταχύτητες σύνδεσης κυμαίνονται μεταξύ 1-1,3GBps. Ωστόσο, με αυτό τον τρόπο, έχουμε για όλες τις συσκευές που βρίσκονται στο δίκτυο το ίδιο μέγιστο bandwidth, χωρίς να εξαρτόμαστε από τις ταχύτητες σύνδεσης που η κάθε μια συσκευή θα πετύχαινε με απευθείας σύνδεση μέσω WiFi με το modem μας.

Η αυτόματη σύνδεση της βάσης με τον δορυφόρο όπως αναγράφουμε και λίγο πιο πάνω γίνεται αυτόματα χωρίς κάποιο set up και χωρίς υπερβολές μέσα σε 60 δευτερόλεπτα είχαμε έτοιμο το νέο δίκτυο μας.

4

Η κάλυψη WiFi του σπιτιού μας λοιπόν επιτεύχθηκε με πολύ καλό σήμα και στον πάνω όροφο – Να αναφέρουμε πως είχαμε αφαιρέσει όλες τις άλλες δικτυακές λύσεις μας (Access Point – Router) με την χρήση του GigaGate. Έτσι λοιπόν με σχετική άνεση και μέσω της λύσης της Devolo αφαιρέσαμε τις δύο συσκευές που αναφέραμε και δεν χάσαμε καθόλου την κάλυψη του σήματος σε κανένα σημείο του σπιτιού.

Εκεί όμως που πραγματικά ξεχωρίζει το GigaGate είναι η ενσύρματες συνδέσεις μιας και ο δορυφόρος προσφέρει 1 θύρα Gigabit Ethernet και 4 10/100 Ethernet Ports. Στον δορυφόρο λοιπόν και για πρώτη φορά ενσύρματα συνδέσαμε το Android TV box μας, το Apple TV, το Playstation μας και τέλος τον iMac.

Με την προηγούμενη λύση που είχαμε μια τέτοια ενσύρματη λύση ήταν πρακτικά αδύνατη.

c10354632-5

Συμπερασματικά λοιπόν η Devolo GigaGate λύση ξεχωρίζει για:

 • Highspeed WIFI Bridge για την ταχύτερη δυνατή μεταφορά δεδομένων διαδικτύου σε όλες τις δικτυακές συσκευές σας.
 • Γιγαντιαία απόδοση: 2 Gbps ταχύτητα σύνδεσης για βέλτιστο αποτέλεσμα πολυμέσων χωρίς απώλειες
 • Ιδανικό για παράλληλη χρήση κονσόλας, Smart TV, του υπολογιστή, tablet, smartphone, NAS, Cloud και άλλων
 • Πέντε συνδέσεις LAN: 1 θύρα Highspeed Gigabit για τη σύνδεση συσκευών υψηλών επιδόσεων και 4 θύρες Fast Ethernet για επιπλέον ενσύρματες συσκευές πολυμέσων
 • WIFI ευρείας κάλυψης από το πρόσθετο WIFI Access Point
 • Τελευταία τεχνολογία 4×4 Quantenna για στοχευμένη σύνδεση υψηλής απόδοσης από σημείο σε σημείο στη ζώνη των 5 GHz
 • Καθιστά δυνατή τη μεταφορά δεδομένων χωρίς απώλειες από κατοικία σε κατοικία ή σε ένα άλλο κτίριο
 • Ύψιστη ασφάλεια μέσω κρυπτογράφησης AES
 • Πανεύκολη εγκατάσταση: Τοποθέτηση – Σύνδεση – Χρήση
 • Συμβατότητα με όλα τα Router της αγοράς, Set-Top Boxes και Media Receivers

Πραγματικά ένας νέος αέρας ελευθερίας κυριάρχησε στον χώρο μας. Δεν είναι τυχαίο που για πρώτη φορά αναπαρήγαμε περιεχόμενο 4Κ από το Android TV Box μας, την ίδια στιγμή που το έτερο ήμισυ στον πάνω όροφο ασύρματα έβλεπε την αγαπημένη της σειρά στο YouTube ενώ παράλληλα iPhones, iPads και φυσικά οι λαμπτήρες και τα συστήματα ασφαλείας του σπιτιού ήταν και αυτά ενεργά στο δίκτυο. Οι ομαλότητα όλων και η κατανομή της μέτριας αντικειμενικά ταχύτητας του παρόχου μας ήταν κάτι που δεν είχαμε παρατηρήσει μέχρι σήμερα σε ένα αρκετά αν μη τι άλλο πολυάσχολο δίκτυο σαν το δικό μας.

Συμπέρασμα

7

Το Devolo Gigate προσφέρει μια μοναδική λύση για τον χώρο σας. Δεν θα πρέπει να το συγχέεται ή να το συγκρίνεται με απλές συσκευές WiFi extenders ή Routers που κυκλοφορούν στην αγορά.

Ο χαρακτήρας point – to – point που έχει πραγματικά ξεχωρίζει και είναι για όλους εσάς που θέλετε μια αξιόπιστη λύση:

 • Για να αυξήσετε την πρόσβαση Internet σε όλο το σπίτι αλλά και σε εξωτερικούς χώρους
 • Για συνδέσετε ενσύρματα συσκευές με το δίκτυο σας ενώ αυτές βρίσκονται μακριά από το modem σας
 • Για να έχετε μια ομαλή και σωστά κατανεμημένη ταχύτητα για όλες τις συσκευές σας
 • Για να αναπαράγετε υψηλής ανάλυσης περιεχόμενο χωρίς lug και καθυστερήσεις
 • Για να απολαύσετε απροβλημάτιστα οnline παιχνίδια από PC και κονσόλες
 • Για να σταματήσετε να κάνετε επανεκκινήσεις στο modem του σπιτιού σας και να προβληματίζεστε με την ταχύτητα του

Το Devolo Gigagate είναι αρκετά πιο ακριβή συσκευή σε σχέση με τις απλές συσκευές Wi-Fi extender που κυκλοφορούν, αλλά στην πραγματικότητα κάνει διαφορετική δουλειά. Η ποιότητα σύνδεσης που προσφέρει συγκρίνεται μόνο με τα καλύτερα Wi-Fi router της αγοράς. Ενώ με σύνδεση μέσω καλωδίου στον δορυφόρο τις περισσότερες φορές σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είσαι συνδεδεμένος επάνω στο κεντρικό router αφού δεν υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα σύνδεσης που προσφέρει.

Η τιμή του Devolo GigaGate starter kit ανέρχεται στα 229.00 €. Ανήκοντας στον χώρο των “mesh networking” η τιμολόγηση του δεν θα πρέπει να σας ξενίσει μιας και πραγματικά είναι οικονομική για την κατηγορία του. Πέρα όμως από αυτό θα πρέπει να θυμάστε πως πραγματικά κάνετε μια επένδυση για το δίκτυο σας που για το 90%  από εσάς θα είναι αρκετή και η μοναδική που θα χρησιμοποιήσετε.

Αν λοιπόν σας έχουν κουράσει, όπως και εμάς άλλωστε, οι εν μέρη λύσεις για την ολοκληρωμένη δικτύωση του σπιτιού σας και αναζητείτε ένα καινοτόμο προϊόν το οποίο θα δώσει μια μοναδική ώθηση στο WiFi σας, λαμβάνοντας υψηλές ταχύτητες, προσπερνώντας τα εμπόδια και τις δυσκολίες σύνδεσης που αντιμετωπίζετε καθημερινά τότε το Devolo GigaGate είναι μια λύση που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα και που πραγματικά αξίζει να επενδύσετε πάνω σε αυτή.

Editors-Choice-Update-2015-710x806