Η αλήθεια είναι πως τα νέα της επίσημης παρουσίασης των νέων Pixel δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα στους fans της σειράς και όχι μόνο. Πολλοί δηλώνουν έτσι απογοητευμένοι τόσο από το πολύ μεγάλο notch στο εμπρόσθιο μέρος που δεν προσφέρει κάτι τρομερό από άποψη τεχνολογίας όσο και από τον γενικότερο σχεδιασμό και εμφάνιση της συσκευής.

Πάρα αυτά η Google σε ακόμη μια ναυαρχίδα της προσπάθησε να κοιτάξει στα ίσια τους μεγάλους ανταγωνιστές της και έτσι το Pixel 3 XL κατάφερε να πάρει την υψηλότερη βαθμολογία στον τομέα της οθόνης του αφήνοντας στην δεύτερη θέση του iPhone Xs Max και στην τρίτη το Samsung Galaxy Note 9. Επίσης όπως και οι άλλες δύο συσκευές πήρε το “Βραβείο της καλύτερης οθόνης”.

Η εταιρεία DisplayMate μετά το Note 9 και το iPhone Xs Max και την ανακήρυξή τους σαν τα smartphone που έχουν την καλύτερη οθόνη στην αγορά, ήρθε η ώρα για το Pixel 3 XL να δοκιμαστεί, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως έχει την καλύτερη οθόνη από όλα τα smartphone.

Πιο συγκεκριμένα, το Note 9 είχε την καλύτερη οθόνη σε smartphone μέχρι την κυκλοφορία του iPhone Xs Max, το οποίο με τη σειρά του έρχεται πίσω από το Pixel 3 XL, με την οθόνη του να βαθμολογείται από την εταιρεία DisplayMate με τη μεγαλύτερη A+ βαθμολογία μέχρι σήμερα, με τη Google να φαίνεται να έχει καταφέρει να το εφοδιάσει με οθόνη πολύ υψηλής ποιότητας.

Το Pixel 3XL διαθέτει flexible OLED οθόνη μεγέθους 6.3 ιντσών με ανάλυση 1440×2960 pixel (523ppi), αναλογία οθόνης 18.5:9 και προστασία οθόνης Gorilla Glass 5. Οι δοκιμές της εταιρείας DisplayMate έδειξαν πως η οθόνη του δεν πήρε μόνο την υψηλότερη A+ βαθμολογία αλλά και το “Βραβείο Καλύτερης Οθόνης” σε smartphone, το οποίο είχαν κατακτήσει τα iPhone Xs Max και Galaxy Note 9.