Monday, June 1, 2020

O CEO της Disney αποχωρεί από την Apple καθώς ο πόλεμος των streaming υπηρεσιών είναι προ των πυλών

Αν και ο Disney CEO Bob Iger είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το επερχόμενο λανσάρισμα των Apple TV+ και Disney+ streaming υπηρεσιών δεν θα σηματοδοτούσε την αποχώρηση του από την Apple και διοικητικό συμβούλιο τελικά δεν ίσχυσε κάτι τέτοιο.

Η παραίτηση του Iger παρουσιάστηκε στο CNBC, και έγινε επίσημη στις 10 Σεπτεμβρίου, την ίδια ημέρα δηλαδή που είχαμε το iPhone 11 event όπου και η Apple ανακοίνωσε την Apple TV+ με μια συνδρομή $4.99/μήνα.

Το Bloomberg είχε αναφέρει πίσω τον Μάρτιο ότι το γεγονός πως τόσο η Disney όσο και η Apple λανσάρουν streaming υπηρεσίες αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα στο Iger και στον ρόλο του στο διοικητικό συμβούλιο της Apple.

O ίδιος βέβαια ένα μήνα μετά το δημοσίευμα αυτό είχε αναφέρει πως δεν θα υπήρχε κάποιο θέμα τονίζοντας μάλιστα πως στις συνεδριάσεις και όταν το θέμα θα ήταν η Apple TV+ υπηρεσία αυτός θα αποχωρούσε.

Πάρα αυτά τα πράγματα φαίνεται να άλλαξαν έκτοτε και ο Iger σκέφτηκε εκ νέου τόσο στην θέση του στην Disney όσο και σε αυτή της Apple.

O ίδιος λοιπόν και έχοντας γίνει γνωστή πλέον η αποχώρηση του από την Apple δήλωσε:

“Ήταν μια φανταστική τιμή για εμένα να βρίσκομαι στο διοικητικό συμβούλιο της Apple για 8 συναπτά έτη και τρέφω τεράστιο σεβασμό για τον Tim Cook και την ομάδα του στην Apple. Η Apple είναι μια από τις αγαπημένες εταιρείες στον κόσμο και είναι γνωστή για την ποιότητα και την ακεραιότητα των προϊόντων της. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων που υπηρέτησα ως μέλος της ομάδας και της οικογένειας αυτής.”

Να θυμίσουμε πως ο Bob Iger είχε μια προσωπική σχέση με τον Steve Jobs με την Disney να προχωράει μετέπειτα στην εξαγορά της Pixar πίσω το 2006. Ο ίδιος ο Jobs ήταν στο διοικητικό συμβούλιο της Disney μέχρι και το θάνατο του το 2011 και ήταν αυτός που είχε ζητήσει πριν πεθάνει από τον Iger να ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Apple.

Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

10.5 ιντσών iPad Pro χρήστες κάνουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug στην iOS...

Αρκετοί είναι εκείνοι οι χρήστες πλέον που αναφέρουν και εκφράζουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug που επηρεάζει τα 10.5 ιντσών iPad...

Δείτε το νεότερο Navy Blue iPhone 12 Pro concept βίντεο

Οι φήμες για ένα Navy Blue iPhone χρωματισμό δεν είναι νέες και μάλιστα πολλοί υποστηρίζουν πως η Apple θα φέρει αυτόν τον...

Η Apple κλείνει προσωρινά όλα τα Apple Stores στην Αμερική εξαιτίας των άγριων διαδηλώσεων...

Η Apple προσωρινά κλείνει όλα τα μεγάλα καταστήματα της στην Αμερική για να προστατέψει τους εργαζομένους της αλλά και το καταναλωτικό κοινό...

Η Apple θα φέρει το ‘Killers of the Flower Moon’ του Martin Scorsese στην...

Πίσω τον Απρίλιο σας είχαμε αναφέρει την φήμη πως η Apple και η Netflix προσπαθούσαν πολύ σκληρά για να κερδίσουν στις αντίστοιχες...

Το “SpongeBob: Patty Pursuit” από το Nickelodeon έγινε διαθέσιμο στην Apple Arcade υπηρεσία

Η Apple Arcade υπηρεσία δέχτηκε ένα νέο side-scrolling τίτλο στην συλλογή της που ακούει στο όνομα “SpongeBob: Patty Pursuit” από το Nickelodeon.

“Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition” έρχεται στις 27 Αυγούστου

Η Square Enix και επίσημα από το Twitter την ημερομηνία διάθεσης του επερχόμενου Final Fantasy τίτλου. Σύμφωνα με Square...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!