Wednesday, June 3, 2020

O υποτιθέμενος τριγωνικός σχεδιασμός των φακών στα νέα iPhone είναι άσχημος αλλά αυτό δεν είναι το πρόβλημα

Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας διέρρευσαν σήμερα νέα καλούπια από τα επερχόμενα iPhone και για ακόμη μια φορά είδαμε μια τριγωνική διάταξη μέσα σε ένα τετράγωνο πλαίσιο για τους νέους φακούς της κάμερας στο πίσω μέρος.

Πολλοί χρήστες ήδη κριτικάρουν αρνητικά αυτή την απόφαση της Apple με σχόλια όπως:

“Είναι πραγματικά άσχημο.”

“Ποιος σκέφτηκε έναν τέτοιο κακόγουστο σχεδιασμό στο πίσω μέρος για τις κάμερες;”

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολύ είναι γιατί η Apple υιοθετεί μια ασύμμετρη διάταξη στις κάμερες μέσα σε ένα τετράγωνο πλαίσιο.

Να τονίσουμε βέβαια σε αυτό το σημείο πως τα καλούπια αυτά είναι χοντροκομμένα αντίγραφα ενός 3D εκτυπωτή και έτσι οι φακοί αυτοί στο πίσω μέρος τονίζονται υπερβολικά έντονα. Αν δείτε για παράδειγμα στο iPhone XS αυτό που έχουμε είναι ένα σχήμα “χαπιού” με τους φακούς να μην προεξέχουν τόσο δραματικά του πλαισίου στο οποίο περιέχονται.

Έτσι λοιπόν αν επαληθευτεί τελικά αυτός ο σχεδιασμός η εμφάνιση δεν θα είναι τόσο περίεργη όσο φαίνεται σήμερα.

Η εμφάνιση των φακών εξαρτάται κατά πολύ από την γωνία που βλέπει κάποιος το πίσω μέρος της συσκευής. Μια λήψη λοιπόν του iPhone XS από το πάνω μέρος θα τονίσει τους φακούς όσο εκεί που δεν πάει.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι τόσο μεγάλο όσο οι περισσότεροι χρήστες πιστεύουν αλλά πάρα αυτά αυτό δεν αλλάζει 2 πράγματα.

Πρώτον όντως η τριγωνική διάταξη των φακών της κάμερας είναι περίεργη. Θα πρέπει να υπάρχει κάποιος τεχνικός λόγος που η Apple υιοθέτησε κάτι τέτοιο αντί για μια τετράγωνη διάταξη των τριών φακών και του φλας παρόμοια με αυτή που είδαμε στο Mate 20 Pro.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως αυτή η διάταξη θα δώσει στην Apple την δυνατότητα να έχει το καλύτερο δυνατό βάθος στις λήψεις.

Η Apple μπορεί να έχει μια τέτοια δυνατότητα αποτύπωσης του βάθους συγκρίνοντας τις εικόνες από τις τρεις κάμερες σε τετράγωνη διάταξη αλλά η τριγωνική διάταξη δίνει καλύτερη μετατόπιση τόσο στον οριζόντιο όσο και στον κάθετο άξονα συγκρίνοντας μόνο 2 οπτικές της κάμερας. Επίσης η τριγωνική διάταξη φτάνει στο μάξιμουμ την απόσταση μεταξύ των 2 φακών.

Σχεδιαστικά πάντως σε κάθε περίπτωση έχουμε κάτι το λιγότερο περίεργο……..

Δεύτερον και μεγαλύτερο σαν θέμα είναι πως τα εξογκώματα της κάμερας στο πίσω μέρος είναι αντικειμενικά κάτι άσχημο. Οι περισσότεροι χρήστες iPhone ακόμη αναπολούν τον σχεδιασμό του iPhone SE με την επίπεδη επιφάνεια στο πίσω μέρος.

Το εξόγκωμα της κάμερας στο πίσω μέρος είναι ήδη ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των χρηστών των τωρινών iPhone μοντέλων.

Όπως και να έχει θα πρέπει να δούμε την Apple να επαληθεύει όλα τα παραπάνω και μέχρι τότε έχουμε να κάνουμε όπως όλα δείχνουν πολλές εικασίες και σκέψεις για τον σχεδιασμό του πίσω μέρους των επερχόμενων iPhone.

Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

20% λιγότερα smartphones πουλήθηκαν, παγκοσμίως, το 1ο τρίμηνο του 2020

Ένα από τα πιο μελανά κεφάλαια στην ιστορία της, έγραψε η παγκόσμια αγορά smartphones κατά το 1ο τρίμηνο του 2020. Με τους...

Αναφορά: Η iOS 14 θα υποστηρίζει όλα τα iPhones που ήταν συμβατά με την...

Καθώς όλοι μας περιμένουμε την iOS 14 - την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λογισμικού - στο WWDC αργότερα αυτό το μήνα, το...

Φωτογραφίες που διέρρευσαν υποτιθέμενα δείχνουν dummy iPhone 12 μοντέλα

Μια νέα αναφορά από το Macotakara σήμερα δίνει μια εικόνα κάποιων dummy συσκευών που υποτιθέμενα αφορούν τα επερχόμενα iPhone 12 μοντέλα. Η...

H Apple επιβεβαιώνει πως η iOS 13.5.1 αναβάθμιση κλείνει το κενό ασφαλείας που χρησιμοποιούνταν...

Η Apple κυκλοφόρησε χθες την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία. Η Apple...

Η Apple έκανε διαθέσιμες τις iOS 13.5.1 και watchOS 6.2.6 με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας

Η Apple κυκλοφόρησε την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό χθες μετά την κυκλοφορία της 13.5 έκδοσης που είχε δοθεί τον περασμένο μήνα....

10.5 ιντσών iPad Pro χρήστες κάνουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug στην iOS...

Αρκετοί είναι εκείνοι οι χρήστες πλέον που αναφέρουν και εκφράζουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug που επηρεάζει τα 10.5 ιντσών iPad...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!