Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας διέρρευσαν σήμερα νέα καλούπια από τα επερχόμενα iPhone και για ακόμη μια φορά είδαμε μια τριγωνική διάταξη μέσα σε ένα τετράγωνο πλαίσιο για τους νέους φακούς της κάμερας στο πίσω μέρος.

Πολλοί χρήστες ήδη κριτικάρουν αρνητικά αυτή την απόφαση της Apple με σχόλια όπως:

“Είναι πραγματικά άσχημο.”

“Ποιος σκέφτηκε έναν τέτοιο κακόγουστο σχεδιασμό στο πίσω μέρος για τις κάμερες;”

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολύ είναι γιατί η Apple υιοθετεί μια ασύμμετρη διάταξη στις κάμερες μέσα σε ένα τετράγωνο πλαίσιο.

Να τονίσουμε βέβαια σε αυτό το σημείο πως τα καλούπια αυτά είναι χοντροκομμένα αντίγραφα ενός 3D εκτυπωτή και έτσι οι φακοί αυτοί στο πίσω μέρος τονίζονται υπερβολικά έντονα. Αν δείτε για παράδειγμα στο iPhone XS αυτό που έχουμε είναι ένα σχήμα “χαπιού” με τους φακούς να μην προεξέχουν τόσο δραματικά του πλαισίου στο οποίο περιέχονται.

Έτσι λοιπόν αν επαληθευτεί τελικά αυτός ο σχεδιασμός η εμφάνιση δεν θα είναι τόσο περίεργη όσο φαίνεται σήμερα.

Η εμφάνιση των φακών εξαρτάται κατά πολύ από την γωνία που βλέπει κάποιος το πίσω μέρος της συσκευής. Μια λήψη λοιπόν του iPhone XS από το πάνω μέρος θα τονίσει τους φακούς όσο εκεί που δεν πάει.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι τόσο μεγάλο όσο οι περισσότεροι χρήστες πιστεύουν αλλά πάρα αυτά αυτό δεν αλλάζει 2 πράγματα.

Πρώτον όντως η τριγωνική διάταξη των φακών της κάμερας είναι περίεργη. Θα πρέπει να υπάρχει κάποιος τεχνικός λόγος που η Apple υιοθέτησε κάτι τέτοιο αντί για μια τετράγωνη διάταξη των τριών φακών και του φλας παρόμοια με αυτή που είδαμε στο Mate 20 Pro.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως αυτή η διάταξη θα δώσει στην Apple την δυνατότητα να έχει το καλύτερο δυνατό βάθος στις λήψεις.

Η Apple μπορεί να έχει μια τέτοια δυνατότητα αποτύπωσης του βάθους συγκρίνοντας τις εικόνες από τις τρεις κάμερες σε τετράγωνη διάταξη αλλά η τριγωνική διάταξη δίνει καλύτερη μετατόπιση τόσο στον οριζόντιο όσο και στον κάθετο άξονα συγκρίνοντας μόνο 2 οπτικές της κάμερας. Επίσης η τριγωνική διάταξη φτάνει στο μάξιμουμ την απόσταση μεταξύ των 2 φακών.

Σχεδιαστικά πάντως σε κάθε περίπτωση έχουμε κάτι το λιγότερο περίεργο……..

Δεύτερον και μεγαλύτερο σαν θέμα είναι πως τα εξογκώματα της κάμερας στο πίσω μέρος είναι αντικειμενικά κάτι άσχημο. Οι περισσότεροι χρήστες iPhone ακόμη αναπολούν τον σχεδιασμό του iPhone SE με την επίπεδη επιφάνεια στο πίσω μέρος.

Το εξόγκωμα της κάμερας στο πίσω μέρος είναι ήδη ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των χρηστών των τωρινών iPhone μοντέλων.

Όπως και να έχει θα πρέπει να δούμε την Apple να επαληθεύει όλα τα παραπάνω και μέχρι τότε έχουμε να κάνουμε όπως όλα δείχνουν πολλές εικασίες και σκέψεις για τον σχεδιασμό του πίσω μέρους των επερχόμενων iPhone.