Πριν από 2,5 μήνες υπήρχαν έντονες φήμες που έκαναν λόγω για συζητήσεις μεταξύ του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και της Netflix. Η Apple είχε μπει μέσα σε αυτό το διάστημα και αυτή στο παιχνίδι αυτό αλλά τελικά σήμερα και επίσημα η Netflix ανακοίνωσε πως έκλεισε τελικά την συμφωνία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στο Twitter έχουμε μία πολυετή συμφωνία με τον Μπαράκ και την Μισέλ Ομπάμα για την παραγωγή ταινιών και σειρών για λογαριασμό του δικτύου. Δεν δόθηκαν πολλές λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας, στο tweet όμως διαβάζουμε πως οι δημιουργίες θα μπορούσαν να είναι σειρές, ντοκιμαντέρ κ.ά.

Σε δήλωση του ο Ομπάμα ανέφερε:

“Μια από τις πιο απλές απολαύσεις κατά τις μέρες μας στην δημόσια διοίκηση ήταν να συναντάμε πολλούς συναρπαστικούς ανθρώπους από όλες τις κοινωνικές τάξεις και να τους βοηθάμε να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα βιώματα τους σε ένα ευρύτερο κοινό. Για αυτό το λόγο τόσο εγώ προσωπικά όσο και η Μισέλ είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι με την συνεργασία μας αυτή με την Netflix. Ευελπιστούμε να καλλιεργήσουμε και να αναδείξουμε τις ταλαντούχες, εμπνευσμένες, δημιουργικές φωνές που μπορούν να προωθήσουν μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων και να τους βοηθήσουν να μοιραστούν τις ιστορίες τους με ολόκληρο τον κόσμο.”