Μια δίκη για δολοφονία πήρε παράταση μέχρι και τον Ιανούαριο του 2019 έτσι ώστε να ζητηθεί ειδική ανάλυση αποδείξεων που έφερε στο φως το Apple Watch που φορούσε κατά την δολοφονία το θύμα.

Όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα το Apple Watch έχει γίνει αποδεικτικό στοιχείο στην υπόθεση μιας άλλης δολοφονίας και συγκεκριμένα της Myrna Nilsson μιας και με βάση το wearable της Apple παρατηρήθηκε αστοχία στις καταθέσεις ως προς το που ακριβώς πραγματοποιήθηκε ο θάνατος της γυναικάς.

Η πεθερά της άτυχης γυναίκας υποστηρίζει πως η Myrna δέχτηκε την δολοφονική επίθεση πίσω το 2016 από άγνωστους δράστες αλλά το Apple Watch της δείχνει πως η καρδιά της σταμάτησε να χτυπάει πολύ νωρίτερα από ότι υποστηρίζεται.

Ο δικηγόρος της υπόθεσης είχε πει στο ABC News:

“Ένα ρολόι αυτού του τύπου περιλαμβάνει αισθητήρες ικανούς να καταγράφουν την κίνηση καθώς και τον ρυθμό κίνηση του ανθρώπου που το φοράει καθώς επίσης και τους καρδιακούς παλμούς του. Η γυναίκα που πέθανε πρέπει να δέχτηκε επίθεση κατά τις 6:38 pm και είχε σίγουρα πεθάνει μέχρι τις 6:45 pm. Η συνήγορος υπεράσπισης δεν γνώριζε πως η αστυνομία θα μπορούσε να αναγνωρίσει την ώρα θανάτου αλλά και άλλες πληροφορίες από το Apple Watch.”

Αν και το Apple Watch σε αυτή την υπόθεση δεν είναι το μόνο αποδεικτικό στοιχείο πάρα αυτά βοήθησε σημαντικά να αποκαλυφθούν δύο σημαντικά ψέματα. 1) Το θύμα δεν μάλωσε για μεγάλη χρονική διάρκεια με τρία διαφορετικά άτομο 2) Δεν πέθανε την ώρα που αρχικά είχε αναφερθεί.

Όσο αφορά την νέα υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα και όπου και πάλι το Apple Watch έχει να παρουσιάσει στοιχεία για μια δολοφονία τόσο σημαντικά μάλιστα ώστε η δίκη να πάρει παράταση για τον άλλο χρόνο δεν γνωρίζουμε πολλά ακόμη…

Αποδείξεις από συσκευές της Apple έχουν χρησιμοποιηθεί σε υποθέσεις και άλλων δολοφονιών και όχι μόνο. Μια άλλη υπόθεση είχαμε στις αρχές του χρόνου όπου δεδομένα από την Health εφαρμογή της Apple στο iPhone του κατηγορούμενου χρησιμοποιηθήκαν ως αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με το βιασμό μιας άτυχης κοπέλας 19 χρονών στην Γερμανία.