Κατά τη διάρκεια του Surface Event 2019 η Microsoft παρουσίασε τα ασύρματα ακουστικά Surface Earbuds τα οποία διαθέτουν διακριτικό design, πληθώρα λειτουργιών και τιμή στα $249 δολάρια μπαίνοντας έτσι στην αγορά των ασύρματων ακουστικών που κυριαρχούν μέχρι και σήμερα τα AirPods της Apple.

H πρόταση της Microsoft φέρνει χειρισμό αφής για τον έλεγχο της έντασης του ήχου για κλήσεις και αναπαραγωγή μουσικής. Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί με τριπλό άγγιγμα σε κάθε ακουστικό, να παίξει μουσική από το Spotify εγκατεστημένο σε Android smartphone, να κάνει skip τραγούδια με ένα απλό gesture, ενώ με διπλό άγγιγμα μπορεί να απαντήσει σε τηλεφωνικές κλήσεις.

Επιπλέον, υπάρχει πλήρη συμβατότητα με τις σουίτες προγραμμάτων της Microsoft όπως το Office 365 καθώς πλήρη μετάφραση ομιλίας στα slides του PowerPoint σε πάνω από 60 γλώσσες.

Τα Surface Earbuds έχουν μια ασύρματη θήκη φόρτισης, με αυτονομία που φτάνει τις 24 ώρες ενώ υποστηρίζουν ζευγοποίηση με ένα κλικ με παρόμοιο τρόπο που συνδέονται τα AirPods με τις iOS συσκευές της Apple.