Φήμες: Οικονομικότερο HomePod και MacBook Air έρχονται, Face ID iPad Pro στο WWDC

0
908

Μια νέα αναφορά σήμερα θέλει να ρίξει περισσότερο φως στα πλάνα της Apple για φέτος τονίζοντας πως η εταιρεία θα μειώσει τις τιμές της σε συγκεκριμένα προϊόντα της. Αυτή την μείωση θα την δεχτούν τόσο το MacBook Air όσο και το νέο HomePod.

Την ίδια στιγμή έχουμε και την είδηση πως η Apple θα φέρει τα νέα iPad Pro με ενσωματωμένο το Face ID ακόμη και τον Ιούνιο στο WWDC.

Ξεκινώντας λοιπόν η Economic Daily (μέσω του Macotakara), διαβάζουμε ότι η Apple θα κάνει μείωση τιμών εφαρμόζοντας έτσι μια πιο επιθετική στρατηγική από τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτή την τάση της Apple την έχουμε αναγνωρίσει είναι η αλήθεια τόσο πέρυσι με το νέο $329 iPad όσο και με την τιμολόγηση του iPhone SE στα $349.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που η Apple εφαρμόζει τα παραπάνω την είδαμε παράλληλα να αυξάνει την τιμή του iPhone X μέχρι και τα $1,149 στην premium κατηγορία της.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για ένα ανανεωμένο MacBook Air στα $799-$899 κάτι που θα δώσει μια ώθηση στις πωλήσεις των MacBook κατά 10%-15%.

Αν και το HomePod παραμένει ακόμη μια πολύ νέα επιλογή στην αγορά λόγος γίνεται για μια πιο οικονομική έκδοση του που θα έρθει σύντομα.

Αν αυτό σημαίνει μείωση τιμής στο τωρινό μοντέλο ή την παρουσίαση ενός εντελώς νέου μοντέλου κανείς δεν το γνωρίζει με σιγουριά.

Το δημοσίευμα καταλήγει πως η πολιτική της Apple να μειώσει την τιμή του iPad και να παρουσιάσει ένα οικονομικότερο μοντέλο πέρυσι στην αγορά είχε ως αποτέλεσμα και άμεσο μάλιστα την ενίσχυση των πωλήσεων σε αυτή την κατηγορία. Έτσι λοιπόν η εταιρεία προσανατολίζεται για να κάνει αντίστοιχες κινήσεις φέτος.

2018 iPad Pro με Face ID

Σε ότι αφορά τις πιο ακριβές συσκευές της Apple μια νέα αναφορά από το Barron’s (μέσω του MacRumors) προβλέπει ότι το επόμενης γενιάς iPad Pro με ενσωματωμένο το Face ID θα κάνει την εμφάνιση του τον Ιούνιο στο WWDC συνέδριο της εταιρείας.

Βάση προηγούμενων φημών αναμένουμε πως το νέα iPad Pro αυτά πέρα από το Face ID θα εγκαταλείψουν το Home κουμπί/Touch ID ενώ παράλληλα θα έχουμε λεπτότερα πλαίσια και έτσι και ένα γενικότερο νέο σχεδιασμό.