Τι αποκάλυψε ο Jony Ive στην συνέντευξη του με την Naomi Campbell

0
1041

Μια νέα συνέντευξη του ισχυρού άντρα σχεδιασμού της Apple Jony Ive δημοσιοποιήθηκε από το  Vogue ρίχνοντας κάποιο φως στην διαδικασία σχεδιασμού της εταιρείας, στην κληρονομία του Steve Jobs καθώς και σε επερχόμενη έκθεση του Ive στην οποία ο ίδιος θα είναι χορηγός.

Η συνέντευξη έγινε στο Apple Park και οι ερωτήσεις έγιναν από το διάσημο μοντέλο, ηθοποιό και ακτιβίστρια Naomi Campbell.

“Ο πατέρας μου ήταν πολύ καλός τεχνητής. Ήταν αργυροχόος στο επάγγελμα και έτσι μεγάλωσα μαθαίνοντας πως δημιουργούνται τα αντικείμενα. Αυτό είναι κάτι πολύ εύκολο να το πάρει κάποιος για δεδομένο αλλά οτιδήποτε έχει κατασκευαστεί έχει βασιστεί σε σκέψη και σχεδιασμό και έτσι έμαθα να εκτιμάω αυτά τα δύο πράγματα.”

Ο Ive επίσης ανέφερε λεπτομέρειες για την φύση της δουλειάς του στην Apple αναφέροντας πως έχει μείνει ακόμη και μήνες σε μέρη όπου η Apple δημιουργεί ένα νέο προϊόν.

“Δεν αναγνωρίζω την διαδικασία αυτή στην Apple ως κάτι με έντονη μυστικοπάθεια. Αν δουλεύω πάνω σε κάτι και δεν έχει ολοκληρωθεί δεν θέλω να το δείξω σε κανέναν. Ο σχεδιασμός κάτι νέου είναι ιδιαίτερα ευάλωτο και ευαίσθητο ακόμη και σαν ιδέα. Δεν είσαι έτσι λοιπόν σίγουρος από την αρχή αν όλα θα λειτουργήσουν όπως τα θέλεις κάνοντας έτσι την ιδέα μιας δημιουργίας ιδιαίτερα ευαίσθητη. Μετά θα πρέπει να προστατέψεις αυτή την ιδέα και να προσέξεις σε ποιον θα την αναφέρεις και θα την δείξεις καθώς μια πρώιμη λαθεμένη κριτική από κάποιον μπορεί να την καταρρίψει και να μην την αφήσει να υλοποιηθεί ενώ θα άξιζε μια ευκαιρία.”

Η Campbell επίσης συζήτησε μαζί του για την νέα έκθεση που θα είναι σπόνσορας ο Ive και που θα πραγματοποιηθεί στο Design Museum του Λονδίνου με παρουσίαση της δουλειάς του Azzedine Alaïa.

“Ήταν ένα μοναδικός κατασκευαστής. Λάτρευα το φυσικό του στούντιο στο οποίο δούλευε. Αγαπούσα τον τρόπο και την ευθύτητα της δουλειά του. Ο ίδιος με άφηνε να τον παρατηρώ και αυτό με έκανε απίστευτα χαρούμενο και το θεωρούσα μια μεγάλη γενναιοδωρία εκ μέρους του. Ήταν φανταστικό το να βλέπεις πως αντιλαμβανότανε ένα υλικό καθώς και τον θυμό που είχε για άλλα και που τον οδηγούσε στην δημιουργία νέων.”