Ο John Carmack – ο Oculus VR CTO και δημιουργός των κλασικών παιχνιδιών Doom και Quake – έγραψε ένα ποστ στο Facebook αναφέροντας το πως ήταν να δουλεύεις για τον Steve Jobs.

O Carmack είχε εμφανιστεί επί σκηνής με τον Jobs σε πολλές παρουσιάσεις της Apple αλλά σε μια δεν τα είχε καταφέρει να είναι εκεί.

“Μια φορά η γυναίκα μου, τότε αρραβωνιαστικιά μου, και εγώ ήμασταν σε μια συνάντηση με τον Steve στην Apple. O Steve ήθελε να κάνω ένα Keynote το οποίο ημερολογιακά συνέπιπτε με την ημερομηνία του γάμου μας. Με ένα τεράστιο χαμόγελο και πολύ γοητεία μας πρότεινε να καθυστερήσουμε τον γάμο μας. Εμείς αρνηθήκαμε αλλά συνέχισε να μας πιέζει. Τελικά η γυναίκα μου του πρότεινε πως αν με ήθελε τόσο πολύ θα έπρεπε να δανείσει τότε και ο ίδιος τον John Lassiter στην δική της media εταιρεία για μια μέρα. Ο Steve έχασε κάθε χαμόγελο άμεσα σε σημείο που δεν το περίμενα. Τελικά δεν έκανα ποτέ εκείνο το Keynote.”

Επίσης ήταν από τους ελάχιστους ανθρώπους που απέρριψαν τηλεφωνική κλήση του Steve Jobs…κατά λάθος.

“Έδινα οδηγίες στην ομάδα μου στην Apple όταν ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο μου. Ήμουν πολύ απασχολημένος και έτσι χωρίς να δω απέρριψα με την μια την κλήση αυτή. Μετά από λίγα λεπτά κάποιος ήρθε και μου είπε πως ο Steve θα με καλούσε…. Όλοι χαμογέλασαν και από τότε έμεινε στην ιστορία πως ήμουν αυτός που απέρριψε την κλήση του Steve Jobs στο τηλέφωνο.”

Πολλές φορές ο ίδιος είχε πολλά νεύρα δουλεύοντας με τον Steve Jobs ειδικά όταν αυτός αρνούνταν πως ήταν λάθος.

“Πολλές φορές ήταν τόσο εκνευριστικό το να δουλεύεις μαζί του, γιατί θα μιλούσε με απόλυτη εμπιστοσύνη, για πράγματα τα οποία ήταν εύκολα αντιληπτό ότι ήταν τελείως λάθος”

Βέβαια όπως ο ίδιος δηλώνει το μεγαλύτερο και πιο αξιοθαύμαστο χαρακτηριστικό του Steve ήταν η αποφασιστικότητα του.

“Όταν ο Steve αποφάσιζε κάτι αυτό ήταν και τέλος. Πάνω σε μια τελική του απόφαση keynotes οργανώνονταν, εταιρείες εξαγοράζονταν και γενικότερα το πεδίο παραπλάνησης της πραγματικότητας που εξέπεμπε έκανε αυτό που μέχρι πρότινος ήταν το οφθαλμοφανές ξαφνικά να μοιάζει με μια πολύ άσχημη ιδέα.”