Το iPhone XR κάνει το επίσημο ντεμπούτο του αυτή την Παρασκευή στην αγορά σε έξι υπέροχους χρωματισμούς και πιο συγκεκριμένα αυτούς των black, white, blue, red, coral και yellow.

Πλέον έχουμε την εμφάνιση των πρώτων review για την νέα αυτή συσκευή. Το iPhone XR όπως έχουμε αναφέρει έχει τον ίδιο A12 επεξεργαστή, την ίδια wide angle κάμερα του Xs, και σχεδόν πανομοιότυπο σχεδιασμό με το iPhone X με πλευρές από αλουμίνιο και μια LCD οθόνη. Το εντυπωσιακό είναι πως τα πρώτα αυτά reviews δείχνουν πως είναι αυτό το iPhone φέτος με την καλύτερη αυτονομία…..

Το Engadget αναφέρει ότι το iPhone XR είναι η συσκευή εκείνη που θα επιλέξουν οι περισσότεροι καταναλωτές. Κατάφεραν 7 ώρες αυτονομίας σε συνεχή χρήση της οθόνης. Αυτό που τονίζουν είναι ότι αν και η wide angle κάμερα της συσκευής είναι η ίδια με αυτή των iPhone Xs οι δυνατότητες της σε Portrait Mode είναι πολύ περιορισμένες.

Όταν λοιπόν κάποιος χρησιμοποιεί την κάμερα για Portrait η συσκευή δεν υποστηρίζει τα Stage Light ή Stage Light Mono modes και επίσης δεν θα προσπαθήσει να κάνει μια τέτοια λήψη αν δεν μπορεί να εντοπίσει κάποιο πρόσωπο.

“Το πιο σημαντικό είναι να ξέρετε ότι το Portrait Mode δεν δουλεύει καθόλου εκτός αν στοχεύετε την κάμερα σε έναν άνθρωπο. Που αυτό βέβαια έχει κάποια βάση. Απλά μην περιμένετε να έχετε bokeh εφέ στις εικόνες σας όταν αποθανατίζετε κάτι άλλο με την κάμερα αυτή.”

Στον τομέα της οθόνης το iPhone XR είναι μια οπισθοδρόμηση της Apple σε σύγκριση με τα iPhone Xs, iPhone X ή iPhone 8 Plus. Από την άλλη έχει τα ίδια ppi με το iPhone 8 για το οποίο κανείς δεν έκανε παράπονο πέρυσι.

Η κριτική του The Verge είναι πιο αυστηρή αλλά όχι τόσο για την ανάλυση οθόνης. Αυτό που ανακάλυψαν είναι πως οι γωνίες θέασης στην συσκευή δεν είναι το ίδιο καλές όταν κάποιος τις συγκρίνει με άλλες LCD οθόνες της Apple.

Επίσης το Haptic Touch δεν είναι ακριβώς αντικαταστάτης του 3D Touch. Αυτό που εννοεί η Apple με τον όρο Haptic Touch στο iPhone XR είναι ουσιαστικά η Taptic μηχανή της συσκευής που δονείται όταν κάποιος εφαρμόζει μια παρατεταμένη πίεση στην οθόνη.

Επιπλέον κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

“H οθόνη του XR έχει το ίδιο βελτιωμένο γυαλί που χρησιμοποιεί η Apple και στις δύο πλευρές των iPhone Xs με την εταιρεία να υποστηρίζει πως αυτό είναι το πιο ανθεκτικό που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ. Αλλά η πλάτη του iPhone XR χρησιμοποιεί το γυαλί που είχαμε στο iPhone X κάτι το οποίο σημαίνει πως θα είναι ελαφρώς λιγότερο ανθεκτικό από το εμπρόσθιο γυαλί.”

Περισσότερα στα παρακάτω βίντεο: