Sunday, June 7, 2020

iPhone XR Reviews: “Τα καλύτερα στοιχεία του iPhone XS με κάποιους συμβιβασμούς”

Το iPhone XR κάνει το επίσημο ντεμπούτο του αυτή την Παρασκευή στην αγορά σε έξι υπέροχους χρωματισμούς και πιο συγκεκριμένα αυτούς των black, white, blue, red, coral και yellow.

Πλέον έχουμε την εμφάνιση των πρώτων review για την νέα αυτή συσκευή. Το iPhone XR όπως έχουμε αναφέρει έχει τον ίδιο A12 επεξεργαστή, την ίδια wide angle κάμερα του Xs, και σχεδόν πανομοιότυπο σχεδιασμό με το iPhone X με πλευρές από αλουμίνιο και μια LCD οθόνη. Το εντυπωσιακό είναι πως τα πρώτα αυτά reviews δείχνουν πως είναι αυτό το iPhone φέτος με την καλύτερη αυτονομία…..

Το Engadget αναφέρει ότι το iPhone XR είναι η συσκευή εκείνη που θα επιλέξουν οι περισσότεροι καταναλωτές. Κατάφεραν 7 ώρες αυτονομίας σε συνεχή χρήση της οθόνης. Αυτό που τονίζουν είναι ότι αν και η wide angle κάμερα της συσκευής είναι η ίδια με αυτή των iPhone Xs οι δυνατότητες της σε Portrait Mode είναι πολύ περιορισμένες.

Όταν λοιπόν κάποιος χρησιμοποιεί την κάμερα για Portrait η συσκευή δεν υποστηρίζει τα Stage Light ή Stage Light Mono modes και επίσης δεν θα προσπαθήσει να κάνει μια τέτοια λήψη αν δεν μπορεί να εντοπίσει κάποιο πρόσωπο.

“Το πιο σημαντικό είναι να ξέρετε ότι το Portrait Mode δεν δουλεύει καθόλου εκτός αν στοχεύετε την κάμερα σε έναν άνθρωπο. Που αυτό βέβαια έχει κάποια βάση. Απλά μην περιμένετε να έχετε bokeh εφέ στις εικόνες σας όταν αποθανατίζετε κάτι άλλο με την κάμερα αυτή.”

Στον τομέα της οθόνης το iPhone XR είναι μια οπισθοδρόμηση της Apple σε σύγκριση με τα iPhone Xs, iPhone X ή iPhone 8 Plus. Από την άλλη έχει τα ίδια ppi με το iPhone 8 για το οποίο κανείς δεν έκανε παράπονο πέρυσι.

Η κριτική του The Verge είναι πιο αυστηρή αλλά όχι τόσο για την ανάλυση οθόνης. Αυτό που ανακάλυψαν είναι πως οι γωνίες θέασης στην συσκευή δεν είναι το ίδιο καλές όταν κάποιος τις συγκρίνει με άλλες LCD οθόνες της Apple.

Επίσης το Haptic Touch δεν είναι ακριβώς αντικαταστάτης του 3D Touch. Αυτό που εννοεί η Apple με τον όρο Haptic Touch στο iPhone XR είναι ουσιαστικά η Taptic μηχανή της συσκευής που δονείται όταν κάποιος εφαρμόζει μια παρατεταμένη πίεση στην οθόνη.

Επιπλέον κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

“H οθόνη του XR έχει το ίδιο βελτιωμένο γυαλί που χρησιμοποιεί η Apple και στις δύο πλευρές των iPhone Xs με την εταιρεία να υποστηρίζει πως αυτό είναι το πιο ανθεκτικό που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ. Αλλά η πλάτη του iPhone XR χρησιμοποιεί το γυαλί που είχαμε στο iPhone X κάτι το οποίο σημαίνει πως θα είναι ελαφρώς λιγότερο ανθεκτικό από το εμπρόσθιο γυαλί.”

Περισσότερα στα παρακάτω βίντεο:

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

20% λιγότερα smartphones πουλήθηκαν, παγκοσμίως, το 1ο τρίμηνο του 2020

Ένα από τα πιο μελανά κεφάλαια στην ιστορία της, έγραψε η παγκόσμια αγορά smartphones κατά το 1ο τρίμηνο του 2020. Με τους...

Αναφορά: Η iOS 14 θα υποστηρίζει όλα τα iPhones που ήταν συμβατά με την...

Καθώς όλοι μας περιμένουμε την iOS 14 - την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λογισμικού - στο WWDC αργότερα αυτό το μήνα, το...

Φωτογραφίες που διέρρευσαν υποτιθέμενα δείχνουν dummy iPhone 12 μοντέλα

Μια νέα αναφορά από το Macotakara σήμερα δίνει μια εικόνα κάποιων dummy συσκευών που υποτιθέμενα αφορούν τα επερχόμενα iPhone 12 μοντέλα. Η...

H Apple επιβεβαιώνει πως η iOS 13.5.1 αναβάθμιση κλείνει το κενό ασφαλείας που χρησιμοποιούνταν...

Η Apple κυκλοφόρησε χθες την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία. Η Apple...

Η Apple έκανε διαθέσιμες τις iOS 13.5.1 και watchOS 6.2.6 με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας

Η Apple κυκλοφόρησε την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό χθες μετά την κυκλοφορία της 13.5 έκδοσης που είχε δοθεί τον περασμένο μήνα....

10.5 ιντσών iPad Pro χρήστες κάνουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug στην iOS...

Αρκετοί είναι εκείνοι οι χρήστες πλέον που αναφέρουν και εκφράζουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug που επηρεάζει τα 10.5 ιντσών iPad...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!