Η καταγραφή τον καρδιακών παλμών ενώ κάποιος κάνει κάποια άσκηση ή περπατάει μπορεί σύντομα να χρειάζεται μόνο την χρήση ακουστικών σύμφωνα και με μια νέα πατέντα της Apple όπου έχουμε βιομετρικούς αισθητήρες σε AirPods.

Σήμερα λοιπόν το γραφείο κατοχύρωσης ευρεσιτεχνιών στην Αμερική κατοχύρωση μια νέα πατέντα με κωδικό US20180063621 στην Apple.

Το δίπλωμα αυτό περιγραφεί ακουστικά που έχουν έναν ή και περισσότερους βιομετρικούς αισθητήρες. Τουλάχιστον ένας είναι σχεδιασμένος ώστε να πιέζει την περιοχή του αυτιού με την ονομασία “τράγος” και να κάνει καταγραφή μετρήσεων.

Αυτή δεν είναι η πρώτη πατέντα που κατοχυρώνεται στην Apple και που έχει να κάνει με αισθητήρες βιομετρικούς σε ένα σετ ακουστικών.

Γνωρίζουμε πως το Apple Watch μπορεί να καταγράφει καρδιακούς παλμούς και ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για την ένδειξη προβλημάτων στην καρδία. Τα AirPods θα μπορούν να κάνουν κάτι παρόμοιο και πολλά περισσότερα.

Ερευνητές αναφέρουν πως η περιοχή “τράγος” του ανθρώπινου αυτιού έχει πολύ μεγάλη κυκλοφορία αίματος και έτσι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή του αναπνευστικού ρυθμού και του όγκου του αίματος.

Η Apple επίσης κάνει τεστ για να δει αν θα μπορούσε το Apple Watch με ακρίβεια να εντοπίσει καρδιακές προσβολές και κάτι αντίστοιχο θα μπορούσαν να κάνουν και τα AirPods.