Έχουν περάσει 6 μήνες από την στιγμή που σας παρουσιάσαμε το unboxing και review του iPhone 6 εδώ. Πλέον για σχεδόν μισό χρόνο έχουμε ζήσει με ένα μεγαλύτερο iPhone. Έχουμε κάνει λήψη πολλών φωτογραφιών, ζορίσαμε τον Α8 επεξεργαστή του, το φορτίσαμε πάρα πολλές φορές ενώ το είχαμε σε διάφορες τσέπες σχεδόν πάντα μαζί μας.

Σχεδιασμός και Ανθεκτικότητα

Στην αρχή οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ο σχεδιασμός τους μας έπιασε εξαπίνης και ειδικά η οπίσθια πλευρά του. Ήταν κάτι τελείως διαφορετικό για εμάς που για πρώτη φορά αποχωριζόμασταν τον αντικειμενικά όμορφο σχεδιασμό με το πάντρεμα αλουμινίου και γυαλιού του iPhone 5 και 5S. 6 μήνες μετά και ελάχιστα μας απασχολούν οι γραμμές της κεραίας στο πίσω σασί του που αρχικά φοβόμασταν πως θα μονοπωλούσαν αρνητικά την όψη του. Η συσκευή στα χέρια μας μας δίνει την καλύτερη αίσθηση που είχαμε ποτέ σε ένα iPhone. H γλώσσα σχεδιασμού του για ακόμη μια φορά μας ικανοποίηση ενώ για ακόμη μια φορά τα υλικά κατασκευής του το έχουν κάνει ιδιαίτερα ποιοτικό και ανθεκτικό. Όχι δεν μας λύγισε σε καμιά περίπτωση και πιστέψτε μας το χρησιμοποιούμε συνεχώς αυτούς τους 6 μήνες. Τέλος ακόμη και η χρηστικότητα του με το ένα χέρι δεν είναι θέμα πλέον για εμάς μιας και μάθαμε να το κρατάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – σίγουρα όμως δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε πως για κάποιους χρήστες ίσως αυτό είναι ένα θέμα.

Retina HD οθόνη 

Το iPhone 6 έχει στην οθόνη του έχει την ίδια πυκνότητα pixel όπως το iPhone 5S και iPhone 4. Πάρα αυτά πραγματικά λατρεύουμε την οθόνη του και την ευκρίνεια και την καθαρότητα των χρωμάτων της. Σίγουρα στον ανταγωνισμό υπάρχουν καλύτερες προτάσεις στον τομέα αυτό αλλά για αυτό υπάρχει και η απάντηση του iPhone 6 Plus που έχει μια φανταστική οθόνη. Όπως και να έχει πάντως δεν έχουμε κανένα παράπονο από την οθόνη και την απόδοση γραφικών και χρωμάτων της και για ακόμη μια χρονιά δηλώνουμε ερωτευμένοι μαζί της.

Αυτονομία μπαταρίας

Η αυτονομία του iPhone 6 κρίνεται ικανοποιητική σε σύγκριση με το iPhone 5S για παράδειγμα αλλά δεν μπορεί κάποιος να πει πως είναι και εντυπωσιακή. Ναι ζηλεύουμε του κατόχους του iPhone 6 Plus που έχουν μια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Συμπερασματικά για ακόμη μια χρονιά και για το συγκεκριμένο μοντέλο θα ευχόμασταν η Apple να είχε κάνει το κάτι παραπάνω. Στην καθημερινή μας χρήση το iPhone 6 μας βγάζει άνετα την μια μέρα αυτονομίας αλλά για να είμαστε σίγουροι είναι από τις συσκευές που φορτίζουμε κάθε βράδυ.

Κάμερα 

Ακόμη ένα iPhone και ακόμη μια άριστη κάμερα. Ναι δηλώνουμε πως δεν μας ενόχλησαν τα 8MP καθώς και πως η κάμερα του iPhone 6 μας έχει κάνει πολλές φορές να αφήσουμε την DSLR μας στο σπίτι και ειδικά όταν ταξιδεύουμε. Σε καμιά περίπτωση δεν έχουμε την αίσθηση πως πρέπει να δώσουμε μάχη με την συσκευή για να κάνουμε μια ικανοποιητική λήψη και η απόδοση της κάμερας έχει βελτιωθεί σημαντικά ακόμη και στην περίπτωση χαμηλού φωτισμού του χώρου. Μακάρι ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας του iPhone 6 Plus να έρθει φέτος και στο μικρότερο iPhone.

Αpple Pay και Siri 

Μέχρι και οι δύο υπηρεσίες να έχουν να μας προσφέρουν κάτι σημαντικό στην χώρα μας δηλώνουμε θαυμαστές τους αλλά δεν μπορούμε να τις κρίνουμε.

Εφαρμογές

Υπάρχουν ακόμη κάποιες εφαρμογές που δεν έχουν αναβαθμιστεί για την ανάλυση των οθονών των iPhone 6 και 6 Plus και αυτό τις κάνει να παρουσιάζονται λίγο περίεργα στην συσκευή μας. Κατά τα άλλα δηλώνουμε ικανοποιημένοι από το γενικότερο σύνολο και με τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 8 πολλές εφαρμογές έχουν αποκτήσει άλλο αέρα στο iPhone 6 μας. Ευχόμαστε να είχαμε την δυνατότητα να είχαμε το μοντέλο των 64 GB μόνο για να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τις εφαρμογές που θέλουμε με ακόμη ένα καλύτερο τρόπο.

Αξεσουάρ 

Υπάρχουν πλέον πολλά και καλά αξεσουάρ στην αγορά για κάθε τσέπη και ανάγκη για το iPhone 6 αλλά και για το 6 Plus. Εμείς έχουμε περιοριστεί σε μια πολύ καλή προστασία οθόνης από γυαλί και σε μια εξίσου καλή διάφανη θήκη ενώ γλυκοκοιτάμε τα HiRise Deluxe της Twelve South και το EverDockDuo της Fuz Designs.

Συμπερασματικά

H Αpple εδώ και χρόνια μας έχει δείξει πως δεν την ενδιαφέρει να φέρει πρώτη νέα χαρακτηριστικά σε μια συσκευή της στην αγορά. Προτιμάει να κάνει υπομονή και να μας παρουσιάζει χαρακτηριστικά που η ίδια θεωρεί πως είναι σε ένα ικανοποιητικό στάδιο εξέλιξης με βάση τα υψηλά στάνταρ της εταιρείας. Το iPhone 6 είναι μεγαλύτερο και καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο iPhone είχε κυκλοφορήσει πριν αυτό. Η συσκευή αποδείχτηκε ανθεκτική με την πάροδο του χρόνου, το hardware δεν μας έχει απογοητεύσει ούτε μια στιγμή ενώ συνεχίζει ακόμη να μας εντυπωσιάζει με την γενικότερη αίσθηση που αφήνει η χρήστη του. Μόνο μας παράπονο ίσως το 1GB RAM και η ικανοποιητική αλλά όχι ιδανική αυτονομία της μπαταρίας του.

Σχολιασμός στο φόρουμ