Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η επίθεση του Instagram (και κατ’ επέκτασιν της Facebook) στο YouTube εκδηλώνεται με το λανσάρισμα της IGTV. Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή για συσκευές iOS και Android, η οποία θα περιλαμβάνει videos διάρκειας έως μίας ώρας.

Η παρουσίαση της εφαρμογής αυτής ξεκίνησε με κάποια πραγματικά εντυπωσιακά νούμερα για το ίδιο το Instagram. Κατά την τελευταία λοιπόν απογραφή που έλαβε χώρα το Σεπτέμβριο του 2017, η εταιρία έκανε λόγο για περίπου 800 εκατομμύρια χρήστες. Βρισκόμαστε λίγο λιγότερο από ένα χρόνο μετά, και έχοντας διατηρήσει έναν εξαιρετικό ρυθμό ανάπτυξης (περί των 200 εκατομμυρίων εγγραφών το χρόνο), το Instagram ανακοίνωσε επίσημα πως ξεπέρασε το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου χρηστών.

Η νέα εφαρμογή θα είναι προσβάσιμη και μέσα από το Instagram, ενώ διαφοροποιείται από το YouTube και το Facebook Watch για το γεγονός ότι το βάρος πέφτει καθαρά στον mobile χρήστη με videos σε κάθετη διάταξη.

Αρχικά η διάρκεια των βίντεο θα περιοριστεί στα 10 λεπτά, με το συχνό upload περιεχομένου να ξεκλειδώνει στους content creators τη δυνατότητα ανεβάσματος βίντεο διάρκειας έως και 60 λεπτών, ενώ σε κάποιο ύστερο χρόνο απεριόριστο.