Το AirPower, αποτελεί το αξεσουάρ ασύρματης φόρτισης της Apple που έκανε την εμφάνιση του τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά ακόμη δεν έχει βρει τον δρόμο του στην αγορά.

Σύμφωνα με αναφορά η αιτία πίσω από αυτή την αν μη τι άλλο μεγάλη καθυστέρηση έχει να κάνει με το ότι ο φορτιστής θα πρέπει να φορτίζει ταυτόχρονα διαφορετικές συσκευές, με το θέμα της υπερθέρμανσης να είναι η κυρίαρχη ανησυχία.

Φαίνεται πως οι μηχανικοί που είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του AirPower αντιμετωπίζουν προβλήματα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει Bloomberg. Το κυρίως πρόβλημα έχει να κάνει πως θα πρέπει να ενσωματώσουν πολλαπλούς αισθητήρες διαφορετικού μεγέθους μέσα στην επιφάνεια του φορτιστή για να μπορεί να φορτίζει ταυτόχρονα τα iPhone, το Apple Watch καθώς και τα AirPods (είτε στην δεύτερη έκδοση τους είτε όταν γίνει διαθέσιμη ή μέσω της επερχόμενης θήκης που θα υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση για αυτά).

Επίσης, θα πρέπει να φορτίζουν σε οποιοδήποτε σημείο της επιφάνειας και αν τοποθετηθούν κάτι που κάνει την ανάπτυξη ακόμα πιο δύσκολη, με το ρίσκο της υπερθέρμανσης να είναι ο κύριος λόγος ανησυχίας. Το Firmware του ασύρματου φορτιστή φαίνεται πως είναι ακόμα μια δυσκολία μιας και “τρέχει” μια τροποποιημένη έκδοση του iOS έτσι ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται την ενέργεια ανάλογα με το ποιά συσκευή θέλουμε να φορτίσουμε.

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το AirPower δοκιμάζεται εσωτερικά στα γραφεία της Apple στο Cupertino ενώ γίνονται προσπάθειες να γίνει διαθέσιμο το Σεπτέμβριο με την παρουσίαση των iPhone του 2018.