Τα tablets ολοένα κερδίζουν έδαφος σε πωλήσεις έναντι των παραδοσιακών laptops. Ένας απο τους σημαντικότερους λόγους είναι ότι χάρη στην λειτουργία αφής είναι πολύ πιο εύκολα και βολικά στη χρήση. Απο την άλλη τα laptops αντεπιτίθονται φορώντας οθόνες αφής και ο πόλεμος συνεχίζεται.

Τι γίνεται όμως με τα Macbook? Με την Apple να μην έχει κάνει ακόμη διαθέσιμο κάποιο laptop με οθόνη αφής θα έλεγε κανείς ότι έχουν μείνει πίσω. Η αλήθεια είναι ότι οι μηχανικοί της έχουν κάνει μια εξαιρετική δουλειά με το trackpad δίνοντας την δυνατότητα στον χρήστη να αλληλεπιδράσει με το OS X με έναν τελείως φυσικό τρόπο.

Αν και αρκετοί απο εσάς μπορεί να έχετε εξοικειωθεί με το trackpad ετοιμάσαμε αυτόν τον οδηγό για νέους και παλιούς χρήστες, ώστε να απογειωσουμε τη παραγωγικότητα σας όταν δουλεύετε με το αγαπημένο σας Macbook. Για να μετακινηθείτε σε μια σελίδα πάνω ή κατω, σύρετε με 2 δάχτυλα.

image

Αν δουλεύετε με πολλές εφαρμογές ανοιχτές, τότε για να μετακινηθείτε απο την μια στην άλλη δεν έχετε παρά να σαρωσετε με 3 δάχτυλα προς τα δεξιά ή προς αριστερά.

image

Για να εμφανιστεί το Mission Control, απ´όπου βλέπετε ότι έχετε ανοιχτό και μπορείτε να το καλέσετε, χρησιμοποιείστε 4 δάχτυλα και σύρετε προς τα πάνω.

image

Για να εμφανιστεί η επιφάνεια εργασίας χρησιμοποιείστε τον αντίχειρα και 3 δάχτυλα και ανοίξτε τα σε αντίθετες κατευθύνσεις.

image

Για να ανοίξετε το Launchpad, που σας δείχνει ότι έχετε εγκατεστημένο στο Mac σας, χρησιμοποιείστε τον αντίχειρα και 4 δάχτυλα και “τσιμπήστε” το trackpad. Για να επανελθετε εκεί που ήσασταν πριν κάντε την ανάποδη κίνηση.

image

Για να κινηθείτε κυκλικό στις φωτογραφίες σας, απλά κάντε έναν κύκλο με 2 δάχτυλα. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προηγούμενη χειρονομία για να κάνετε zoom-in zoom-out.

image

Για να κινηθείτε σε προηγούμενες/επόμενες ιστοσελίδες χρησιμοποιήστε 2 δάχτυλα και σύρετε δεξιά ή αριστερά.

image

Γιανα μεγενθύνετε/σιμκρύνετε κάτι “τσιμπήστε” προς τα μέσα η προς τα έξω όπως κάνετε και σε μια iOS συσκευή.

image   Αν έχετε κάποια άγνωστη λέξη, με τον κερσορα πάνω απο αυτήν πατήστε 3 δάχτυλα στο trackpad.

image

Τέλος αν θέλετε να μετακινηθείτε αργά μπρος ή πίσω σε ένα βίντεο στο QuickTime, χρησιμοποιήστε 2 δάχτυλα και σύρετε δεξιά η αριστερά .

image

Καλή εξάσκηση και προσοχή μην στραμπουληξετε κανα δάχτυλο !!!

σχολιασμός στο φόρουμ