Η LG ανακοίνωσε πως φέρνει υποστήριξη της Apple TV εφαρμογής στην webOS smart TV πλατφόρμα της. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες LG smart TVs σύντομα θα έχουν πρόσβαση στην Apple TV+ συνδρομητική υπηρεσία, σε περιεχόμενο του iTunes και πολλά ακόμη χωρίς να χρειάζεται η χρήση του Apple TV ή κάποιου άλλου streaming αξεσουάρ.

New for 2020, the Apple TV app allows customers to subscribe and watch Apple TV+ and Apple TV channels as well as access their iTunes video library and buy or rent more than 100,000 films and TV shows. Customers with 2018 and 2019 LG TV models will also be able to enjoy the Apple TV app this year.

Η Apple είχε ανακοινώσει πως η TV εφαρμογή θα γίνει διαθέσιμη σε smart TVs από την Samsung, LG, Vizio και Sony. Μέχρι και την σημερινή ανακοίνωση της LG οι μόνες smart TVs που έφεραν αυτή την υποστήριξη ήταν από την Samsung.

Επίσης είναι ιδιαίτερα θετικό πως η LG προσθέτει υποστήριξη για τα μοντέλα τηλεοράσεων της από το 2018 και μετά. Βέβαια η εταιρεία έχει περιορίσει την AirPlay 2 και HomeKit συμβατότητα στα 2019 και νεότερα μοντέλα τονίζοντας τεχνικούς περιορισμούς σε παλαιότερα μοντέλα της.

Ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει διαθέσιμη η Apple TV εφαρμογή στα μοντέλα της LG δεν έχουμε με την εταιρεία να αναφέρει το γενικό “κάποια στιγμή φέτος”. Επίσης η LG δεν έχει δώσει ακόμη αναλυτικά ποια μοντέλα θα ενσωματωθούν σε αυτή την διάθεση της εφαρμογής.