Στην τελευταία γκάφα ασφαλείας της Facebook που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, έχουμε εκατομμύρια προσωπικά αρχεία των χρηστών της να έχουν βρεθεί στους χωρίς προστασία Cloud διακομιστές της Amazon.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευση του το Bloomberg, το παραπάνω γεγονός αποκαλύφτηκε από την εταιρεία ασφαλείας UpGuard. Πιστεύεται ότι εκατομμύρια ιδιωτικά αρχεία χρηστών έγιναν upload στους διακομιστές της Amazon οι οποίοι είναι προσβάσιμοι από το κοινό.

Το νέο αυτό περιστατικό έρχεται μετά την πρόσφατη αποκάλυψη πως η Facebook δεχόταν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα υγείας χρηστών από εφαρμογές τρίτων. Επίσης τον Δεκέμβριο είχαμε μια ευπάθεια στον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής που επέτρεπε στους τρίτους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε φωτογραφίες χρηστών της Facebook εφαρμογής που δεν είχαν γίνει upload από τους χρήστες.

H Facebook και μετά την ειδοποίηση που έλαβε από το Bloomberg άμεσα έκλεισε την βάση δεδομένων αυτή. Μάλιστα μια πιο σοβαρή κοινή βάση δεδομένων με την ονομασία “At the Pool” είχε ονόματα, κωδικούς και email διευθύνσεις από 22.000 άτομα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σημερινό δημοσίευμα.