20 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    2019 iMac versus iMac Pro: Σίγουρα όχι μια εύκολη επιλογή μεταξύ των 2

    Αν είστε στην αγορά για ένα νέο iMac με υψηλά χαρακτηριστικά τότε ίσως αντιμετωπίσετε έναν ευχάριστο πονοκέφαλο. Μια σειρά από συγκριτικά μεταξύ των 2019 iMac και του iMac Pro δείχνουν πως τα 2 αυτά μηχανήματα είναι πιο κοντά από ότι ίσως κάποιος πιστεύει.

    Το iMac Pro έχει σίγουρα κάποια πλεονεκτήματα αλλά αν επενδύσετε κάποιο μέρος από την διαφορά χρημάτων σε ένα 2019 iMac τότε τα πράγματα αποκτούν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

    Σύμφωνα με το CNET: 

    “Χρειάζεστε μια Workstation CPU; Αυτή είναι η βασική ερώτηση που πρέπει να απαντήσετε πριν πάτε για το βασικό μοντέλο των $5000 iMac Pro αντί για ένα από τα top build του νέου iMac. Υπάρχουν και άλλες παράμετροι που πρέπει να υπολογίσετε αλλά τελικά ο επεξεργαστής θα καθορίσει την τελική σας απόφαση. Αυτό γιατί το νέο iMac είναι ισχυρό τόσο όσο το entry μοντέλο του iMac Pro”

    To δημοσίευμα αναγνωρίζει και κάποια άλλα σημεία που κερδίζει το iMac Pro:

    “Μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 4 επιπλέον 4K οθόνες ενώ τα νέα iMacs υποστηρίζουν μέχρι 2K οθόνες ή 2 5K οθόνες ενώ στην αντίπερα όχθη τα νέα iMac υποστηρίζουν μόλις 1. Το iMac Pro επίσης έχει υψηλότερη σε bandwidth ethernet συνδεσμολογία των 10 GB σε σύγκριση με το 1 GB των νέων iMac. Τέλος έχουμε και υποστήριξη μέχρι 256 GB RAM που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για υψηλής ακρίβειας υπολογισμών”

    Βέβαια στην αντίπερα όχθη κάποιος πρέπει να αναλογιστεί και αυτό:

    “Για τα ίδια χρήματα με το βασικό μοντέλο του iMac Pro κάποιος μπορεί σήμερα να αγοράσει ένα νέο iMac με έναν Intel Core i9-9900K επεξεργαστή με μια AMD Radeon Pro Vega 48 GPU και επιπλέον:

    • 1TB SSD και 32GB RAM για $4,249 (ίδια χωρητικότητα και μνήμη με το βασικό μοντέλο του iMac Pro) 
    • 1TB SSD kai 64GB RAM για $4,649
    • 2TB SSD και 32GB RAM για $4,849″

    Ο Jason Snell, του Macworld, παρουσιάζει μια πιο αναλυτική περιγραφή των 2 μοντέλων μιας και είχε την ευκαιρία να κάνει hands on μεταξύ του δικό του βασικού μοντέλου του iMac Pro με το high end 2019 iMac που του έδωσε η Apple.

    O Snell αναφέρει για τα πλεονεκτήματα του Pro μοντέλου:

    “To πρώτο σημαντικό πλεονέκτημα είναι το βελτιωμένο σύστημα ψύξης. Το iMac Pro έχει ανασχεδιαστεί τελείως στο εσωτερικό του με ένα νέο σύστημα ανεμιστήρων που είναι ήσυχο και απίστευτα αποδοτικό. Για παράδειγμα ένα βίντεο export από το Final Cut Pro X στο iMac Pro μου είναι μια ήσυχη διαδικασία ενώ στο νέο iMac είναι ένα συνεχή θόρυβο από τους ανεμιστήρες.”

    Επίσης υπάρχει η ECC RAM, οι 4 απέναντι στις 3 Thunderbolt θύρες, τα 4 μικρόφωνα απέναντι στο 1 μικρόφωνα και τα 10 GB ethernet απέναντι στο 1 GB ethernet μεταξύ iMac Pro και 2019 iMac.

    Στο θέμα όμως των επιδόσεων υπάρχει μια παύση:

    “Έτρεξα πολλά διαφορετικά benchmark τεστ στο νέο iMac και iMac Pro και τα αποτελέσματα ήταν πολύ κοντά. Το i9 iMac ήταν πιο γρήγορο από το iMac Pro στα τεστ ενός πυρήνα και ελαφρώς πιο αργό στα τεστ πολλαπλών πυρήνων. Το νέο iMac επίσης ελαφρώς κέρδισε το iMac Pro σε μια σειρά από τεστ ήχου. Γενικότερα η αίσθηση που είχα ήταν πως το i9 iMac ήταν γρηγορότερο από το iMac Pro σε εργασίες μονού πυρήνα και σχεδόν είχαν τις ίδιες αποδόσεις σε τεστ που αφορούν πολλαπλούς πυρήνες.”

    Ο Snell τονίζει πως οι περισσότεροι καταναλωτές καλύτερα να προτιμήσουν τα νέα 2019 iMac.

    “Μπορεί κάποιος να παραμετροποίησει έναν νέο iMac με τους τελευταίους επεξεργαστές της Intel 9ης γενιάς, με άνεση στον SSD αποθηκευτικό χώρο και πολύ RAM και έτσι να έχει έναν iMac που φτάνει ή ακόμη και κερδίζει το iMac Pro στα περισσότερα τεστ και πάρα αυτά να του μείνουν και $1500 στην τσέπη του”

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles