Στο τελευταίο ποστ της η Apple στο machine learning blog, εξηγεί τις δυσκολίες της αναγνώρισης φωνής των έξυπνων ηχείων και πως η ομάδα των μηχανικών λογισμικού του χρησιμοποιεί μοντέλα μηχανικής μάθησης που τρέχουν στον A8 επεξεργαστή του HomePod έτσι ώστε να υπάρχει μεγάλη ακρίβεια.

Το HomePod, και είναι ένα από τα πολύ μεγάλα χαρακτηριστικά του, είναι ικανό να αναγνωρίζει την φωνή του χρήστη ακόμη και όταν από αυτό έχουμε αναπαραγωγή πολύ δυνατής μουσικής ή όταν ο χρήστης του βρίσκεται αρκετά μακριά από αυτό. Μπορεί επίσης να απομονώνει τον ήχο κάποιου που μιλάει και δίνει μια εντολή από άλλους θορύβους του περιβάλλοντα χώρου.

Όπως και άλλες φορές το ποστ της Apple στοχεύει μηχανικούς και έτσι έχει και την αντίστοιχη γραφή και τεχνική κατεύθυνση. Μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ – το συμπέρασμα είναι πως το HomePod χρησιμοποιεί ένα custom φίλτρο πολλαπλών καναλιών έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει την ήχο από τον θόρυβο στο παρασκήνιο καθώς και μια σειρά από μοντέλα μάθησης που εστιάζουν αποκλειστικά στο άτομο που θα αναφέρει την λέξη “Hey Siri” ακόμη και αν άλλοι άνθρωποι μιλάνε το ίδιο δυνατά στον ίδιο χώρο.