Όπως είναι γνωστό η Apple βγάζει δις δολάρια σε έσοδα από το App Store. Το μέλλον όμως της πολιτικής που έχει στις τιμές και όχι μόνο ίσως αλλάξει αν για αυτή αποφανθεί αρνητικά δικαστήριο την επόμενη εβδομάδα.

Η Apple λοιπόν θα χρειαστεί να αμυνθεί των θέσεων της αυτών σε ομοσπονδιακό δικαστήριο αρχής γενομένης της άλλης εβδομάδας. Αυτή η υπόθεση αφορά το γεγονός αν οι καταναλωτές αγοράζουν εφαρμογές απευθείας από την Apple ή αν η εταιρεία λειτουργεί ως μεσάζοντας συνδέοντας δημιουργούς εφαρμογών και καταναλωτές.

Αν και μοιάζει όχι τόσο σοβαρή υπόθεση, οι αποφάσεις που θα παρθούν μπορούν να έχουν μεγάλες επιπτώσεις. Η θέση της Apple φυσικά είναι ότι λειτουργεί ως μεσάζοντας.

Η υπόθεση Apple Inc. v. Robert Pepper έχει ξεκινήσει πίσω το 2011, περίπου την περίοδο που την ηγεσία της εταιρείας την ανέλαβε ο Tim Cook. Η υπόθεση έκτοτε αποτέλεσε παράδειγμα αθέμιτου ανταγωνισμού για πολλούς iPhone χρήστες που έχουν καταθέσει αγωγές με όλες τις κατηγορίες να συνηγορούν πως η Apple τεχνικά έχει ανεβάσει τις τιμές των εφαρμογών κάνοντας ένα μονοπώλιο στο App Store.

H απόφαση που θα βγει την Δευτέρα λοιπόν δεν θα έχει άμεση επίπτωση στο πως “τρέχει” αυτή την στιγμή η Apple το App Store. Πάρα αυτά μια αρνητική έκφανση για την εταιρεία θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα για την σχέση των καταναλωτών με το market place της εταιρείας αυτό.

Η τελικά απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το νωρίτερο τον Ιούνιο που μας έρχεται.