Και πώς τα κριτικάρει; Με μία και μόνο έκφραση, λέγοντας πως «τα μεγάλα όνειρα θέλουν κι έναν πραγματικό υπολογιστή»…

Μόλις εχθές, η Microsoft δημοσίευσε τη νέα της εορταστική διαφήμιση για το Microsoft Surface στο επίσημο κανάλι της στο YouTube. Μία διαφήμιση μόλις 30 δευτερολέπτων, στην οποία ένα μικρό κοριτσάκι στέκεται με τη γιαγιά του μπροστά από ένα κατάστημα Microsoft και της εξηγεί για την προτίμησή της στα Microsoft Surface σε σχέση με τα iPad της Apple.

Οι στίχοι του τραγουδιού που ακούγεται σ’ αυτή τη μικρού μήκους διαφήμιση, είναι οι κάτωθι:

Grandma don’t run out and buy an iPad,
It was fine when I was six but now I’m ten.

My dreams are big so I need a real computer,
To do all the amazing things I know I can.

Κι ορίστε και το βίντεο με την διαφήμιση.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Microsoft κυκλοφόρησε την έκδοση Surface Go, η οποία αποτελεί μια μικρότερη έκδοση του γνωστού Surface Pro που έχει κυκλοφορήσει.

Σε σύγκριση με τα iPad, τα Surface έρχονται με επεξεργαστές Intel, υποστήριξη ποντικιού και Windows 10, χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στον κάθε χρήστη του να τρέχει αρκετές εφαρμογές και λογισμικά τα οποία έχουν πλέον υποστήριξη για οθόνη αφής.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η Microsoft κατάφερε για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια να περάσει την Apple στις αγορές.

Για να είμαστε ειλικρινείς, η Apple οδηγήθηκε -κατά κάποιο τρόπο- από μόνη της σ’ αυτή την κατάσταση, καθώς το τμήμα marketing της εταιρείας συνεχίζει να επιμένει πως το iPad αποτελεί έναν μοντέρνο υπολογιστή που μπορεί ν’ αντικαταστήσει οποιοδήποτε υπολογιστή.

Αλλά για ποιο λόγο αυτό; Βλέπουμε πως υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ του iPad και του Surface. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο μέτρο σύγκρισης μεταξύ αυτών των 2 συσκευών.

Μάλιστα, πρόσφατα είχα και μια συζήτηση με φίλο, όπου με ρωτούσε αν θα ήταν καλύτερο να πάρει iPad ή Surface. Η απάντησή μου ήταν «εσύ θα διαλέξεις αν θες να πάρεις φορητό υπολογιστή ή tablet».

Και για να κλείσω, σε καμία περίπτωση δε θα μπω στη σύγκριση αυτών των 2 συσκευών. Είναι εξίσου καλές για τη δουλειά που κάνει η κάθε μία, αλλά έχουν διαφορετική φιλοσοφία και σίγουρα δε μπορεί να γίνει (όχι εύκολα τουλάχιστον) κάποια σύγκριση.