Κυκλοφόρησε το νεότερο και τελευταίο trailer για το πολυαναμενόμενο φιλμ τρόμου Doctor Sleep του Mike Flanagan (Gerald’s Game, Ouija: Origin of Evil), την κινηματογραφική διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Stephen King που εκδόθηκε το 2013 και αποτελεί συνέχεια του μυθιστορήματος “Η Λάμψη – The Shinning”, με τον Ewan McGregor να πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Danny Torrance (το παιδάκι με το ποδήλατο – μια ιστορική εικόνα που έχει μείνει στο μυαλό όλων).

Η υπόθεση του βιβλίου έχει ως εξής (σύμφωνα με το οπισθόφυλλο της ελληνικής έκδοσης από τις Εκδόσεις BELL):

Στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της Αμερικής, μια ομάδα που αποκαλείται Ο Αληθινός Δεσμός ταξιδεύει με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα αναζητώντας τροφή. Τα μέλη της δείχνουν άκακοι, συνηθισμένοι άνθρωποι, ηλικιωμένοι οι περισσότεροι. Όπως όμως ξέρει ο Νταν Τόρανς, και ανακαλύπτει η θαρραλέα μικρή Άμπρα Στόουν, είναι σχεδόν αθάνατοι και ζουν με τον «ατμό» που παράγουν τα παιδιά που έχουν τη «λάμψη» όταν θανατώνονται αργά και βασανιστικά. 

Στοιχειωμένος από τους ενοίκους του Ξενοδοχείου Η Θέα όπου πέρασε μια φρικαλέα χρονιά όταν ήταν παιδί, ο Νταν τριγυρίζει άσκοπα επί δεκαετίες, προσπαθώντας απεγνωσμένα να απαλλαγεί από την κληρονομιά της απελπισίας, του αλκοολισμού και της βίας που του άφησε ο πατέρας του. Καταλήγει σε μια κωμόπολη του Νιου Χάμσαϊρ, σε μια κοινότητα των ΑΑ που τον στηρίζει, και σε μια δουλειά σε έναν οίκο ευγηρίας, όπου με όση δύναμη λάμψης του έχει απομείνει προσφέρει την ύστατη ανακούφιση στους ετοιμοθάνατους. Γίνεται γιΆ αυτούς ο «Δόκτωρ Ύπνος».

Μέχρι που γνωρίζει την Αμπρα Στόουν… Το θεαματικό χάρισμά της, η πιο δυνατή λάμψη που έχει υπάρξει ποτέ, ξυπνάει τους δαίμονες του Νταν και τον καλεί σε μια μάχη για τη σωτηρία της ψυχής της Αμπρα και της ζωής της. Πρόκειται για έναν επικό πόλεμο ανάμεσα στο καλό και το κακό, μια αιματηρή, μεγαλειώδη ιστορία που θα συναρπάσει τα εκατομμύρια των αφοσιωμένων αναγνωστών της «Λάμψης» και θα ικανοποιήσει κάθε νεοφερμένο στο σύμπαν του έργου του Στίβεν Κινγκ.

Με δεδομένη την αποστροφή του Κινγκ, το κινηματογραφικό σίκουελ είναι πιθανό να μην κρατήσει κάτι από την αισθητική και την ατμόσφαιρα της ταινίας του Κιούμπρικ. Από την άλλη ο «Δόκτωρ Ύπνος» θα χρειαστεί δημιουργικές ελευθερίες για να «ξυπνήσει» στη μεγάλη οθόνη.

Στο trailer, κιόλας, αποκαλύπτεται πως ο Danny προσπαθεί να αλλάξει τη ζωή του χρησιμοποιώντας την “Λάμψη” του για να παρηγορεί ετοιμοθάνατους ασθενείς στο τοπικό νοσοκομείο. Ένα έφηβο κορίτσι, η Abra, θα βρεθεί στο δρόμο του, η οποία αποτελεί στόχο της Rose the Hat (Rebecca Ferguson) και της True Knot, μιας αίρεσης που τρέφεται με την “λάμψη” των παιδιών και την ψυχική ουσία τους όταν πεθαίνουν.

Η συγκεκριμένη διασκευή είναι μία από τις πάμπολλες που ετοιμάζονται αυτή τη στιγμή και αφορούν μεταφορές των μυθιστορημάτων του Στίβεν Κινγκ. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συνέχεια του επιτυχημένου «Το Αυτό: Κεφάλαιο 2», «Pet Sematary», «Castle Rock» του Hulu, τους «Νυχτερίτες» και το τηλεοπτικό «Dark Tower» του Amazon, μεταξύ άλλων.

H πρεμιέρα του Doctor Sleep στους κινηματογράφους θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου.