Thursday, May 28, 2020

Bob Iger: Αν ο Steve Jobs ήταν ακόμη ζωντανός Apple και Disney μπορεί να είχαν ενοποιηθεί

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως ο CEO της Disney Bob Iger παραιτήθηκε της θέσης του στο διοικητικό συμβούλιο της Apple την στιγμή που οι δύο εταιρείες ετοιμάζονται να ανταγωνιστούν στην media streaming βιομηχανία.

Ο Iger σήμερα μοιράστηκε ένα απόσπασμα από το επερχόμενο βιβλίο με τα απομνημονεύματα του παρουσιάζοντας σε βάθος την σχέση του με τον Steve Jobs.

Στο απόσπασμα αυτό που παρουσιάζεται σήμερα από το Variety, ο Iger αγγίζει την άριστη και στενή σχέση που είχε με τον Steve Jobs καθώς κάνει αναφορά και στην εξαγορά της Pixar το 2006 από την Disney.

Πιο αξιοσημείωτο είναι το σημείο που ο Iger αναφέρει πως πραγματικά πιστεύει πως αν ο Steve Jobs ήταν εν ζωή σήμερα η Apple και Disney θα είχαν ενοποιηθεί ή αν όχι θα ήταν σίγουρα σε πολύ σοβαρές συζητήσεις για κάτι τέτοιο.

“Με κάθε επιτυχία που έχει η εταιρεία από την περίοδο του θανάτου του Steve και μετά υπάρχει πάντα μια στιγμή μέσα σε αυτόν τον ενθουσιασμό μου που σκέφτομαι πως μακάρι να ήταν ο Steve για εδώ. Είναι αδύνατο να μην έχω μια συζήτηση μαζί του στο μυαλό μου και πραγματικά κάθε φορά εύχομαι να μπορούσα να κάνω αυτή την συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο. Περισσότερο από αυτό πιστεύω ειλικρινά πως αν ήταν ο Steve ζωντανός θα είχαμε ενώσει τις εταιρείες μας ή αν δεν είχε γίνει ακόμη αυτή η ενοποίηση θα το συζητούσαμε πολύ σοβαρά”

Η ιδέα της εξαγοράς της Disney από την Apple έχει κάνει την εμφάνιση της πολλές φορές μέσα στα χρόνια αλλά ποτέ μια κάποια συγκεκριμένη απόδειξη. Ο Iger δεν αναφέρει το τι είχε συζητήσει με τον Steve Jobs πάνω σε αυτό το θέμα.

Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο...

Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε...

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 13.4.1, μην επιτρέποντας τα downgrades από την...

Η Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 13.5 στο ευρύ κοινό φέροντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο παρασκήνιο.

Το iPhone 11 αντικαθιστά το iPhone XR ως το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις...

Το iPhone 11 ήταν εκείνο το smartphone που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία...

Αυτά τα jailbreak tweaks δείχνουν γιατί το jailbreak είναι εδώ για να μείνει |...

Πλέον με την ευρεία διάθεση του unc0ver 5 jailbreak που καλύπτει όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την iOS 13.5 μια νέα...

Apple Pro Display XDR | Βραβεύτηκε ως η καλύτερη οθόνη της χρονιάς

Η Apple την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την Pro Display XDR - την απάντηση της στον χώρο των οθονών που απευθύνονται σε επαγγελματίες...

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν πολλαπλά κόστη

Τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας δεν κοστίζουν στις επιχειρήσεις μόνο σε χρήμα. Συχνά συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία, η οποία με...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!