Η iTunes εφαρμογή για το Mac και για τα Windows μηχανήματα ίσως να μετράει αντίστροφα για την οριστική απόσυρση της.

Σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg ο Mark Gurman παρουσιάζει τις προβλέψεις του λίγο πριν την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου προγραμματιστών της Apple WWDC. Μέσα σε αυτές λοιπόν διαβάζουμε πως η εφαρμογή του iTunes θα αποσυρθεί φέτος μετά από 18 χρόνια ύπαρξης και της πρώτης παρουσίασης της στο κοινό το 2001 στο Macworld expo.

“To iTunes αποτέλεσε τον τρόπο ώστε οι Apple χρήστες να ακούν μουσική, να βλέπουν ταινίες και σειρές, να ακούνε podcasts και να διαχειρίζονται τις συσκευές τους για σχεδόν δύο ολόκληρες δεκαετίες. Φέτος η Apple είναι πλέον έτοιμη να κινηθεί προς τα εμπρός και σε αυτόν τον τομέα.

Η εταιρεία λανσάρει 3 νέες εφαρμογές για το Mac – Music, TV και Podcasts – έτσι ώστε να αντικαταστήσει το iTunes.”

Φυσικά έχουμε και το θέμα του συγχρονισμού των iOS συσκευών μας αλλά ποιος πραγματικά χρειάζεται εν έτη 2019 μια τέτοια εφαρμογή για αυτό. Αντικειμενικά δεν θυμόμαστε καν πότε συγχρονίσαμε εμείς οι ίδιοι μια iOS συσκευή μας με το iTunes για τελευταία φορά. Σε αυτό τον τομέα χρησιμοποιούμε το iCloud Backup και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι.

Πρόσφατα δημοσιεύματα έκαναν λόγο πως η Apple θα κρατούσε την iTunes εφαρμογή για ακόμη ένα χρόνο παρά το γεγονός πως θα τις αφαιρέσει λειτουργίες μέσω των νέων εφαρμογών που θα δώσει στο κοινό. Ο λόγος ήταν πως το iTunes θα αποτελούσε πλέον ένα αποκλειστικό πρόγραμμα για το συγχρονισμό μιας iOS συσκευής.

Όπως και να έχει όμως είτε η Apple το αποσύρει ολοκληρωτικά ως εφαρμογή είτε το αφήσει ως μια εφαρμογή συγχρονισμού μόνο, το iTunes που όλοι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα σίγουρα θα πάψει να υφίσταται από το Φθινόπωρο και μετά για το ευρύ κοινό.