Η Apple θα εισπράττει μια μικρή αμοιβή από τις τράπεζες για κάθε φορά που αγοράζετε με το Apple Pay

0
243

Η Apple θα εισπράττει αμοιβή από τις τράπεζες κάθε φορά που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την νέα λύση της εταιρίας, το Apple Pay, αναφέρει το Bloomberg. Επικαλούμενα τρία άτομα κοντά στο θέμα, η έκθεση σημειώνει ότι η Apple κατάφερε να υπογράψει μεμονωμένες συμφωνίες με την κάθε τράπεζα που συνεργάζεται. Οι τράπεζες που συμπεριλαμβάνονται είναι η JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup και πολλές άλλες.

 

applepay1

 

 

Καθώς αυτό δίνει στην εταιρία ένα μερίδιο πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια που παράγουν οι τράπεζες κάθε χρόνο από τα λεγόμενα τέλη πληρωμών, οι δανειστές περιμένουν να επωφεληθούν ώστε οι καταναλωτές να δαπανούν περισσότερα από τα χρήματά τους μέσω κινητών τηλεφώνων και άλλων ψηφιακών συσκευών.

 

Η πηγή που επικαλείται δεν προσδιορίζει το ακριβές μέγεθος του τέλους πληρωμών, σημειώνοντας ότι αυτο θα μπορούσε να μεταβάλεται ή να συνδέεται με την αξία των αγορών που πραγματοποιήθηκαν από τον καταναλωτή. Κατά την ανακοίνωση εχθές, η Apple ανέφερε ότι το Apple Pay θα ενεργοποιηθεί σε πάνω από 220.000 έμπορους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των McDonalds, Macy, Walgreens, Nike και περίσσοτερες. Επιπλέον, θα είναι συμβατό με τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες American Express, Mastercard και Visa.

 

Τέλος, το Apple Pay θα χρησιμοποιεί τον αισθητήρα αφής “Touch ID”, όπως το έχουμε δει στο iPhone 5S και πια στο iPhone 6 και iPhone 6 Plus, με μια καινούργια λειτουργία, την οποία ονομάζουν “Secure Element“, και το τσιπ NFC για το iPhone 6 και το 6 Plus σε συνδυασμό με μια πιστωτική κάρτα που αποθηκεύονται στο iTunes ωστε να κάνετε πληρωμές. Επιπροσθέτως, θα είναι συμβατό και με το Apple Watch όταν κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

 

Σχολιασμός στο forum