Προμηθευτές της Apple “δείχνουν” την μείωση πωλήσεων των iPhones

0
1076

Καθώς περιμένουμε από την Apple να παρουσιάσει τα οικονομικά αποτελέσματα της κάποιοι προμηθευτές της “δείχνουν” την εξέλιξη των παραγγελιών των iPhone. Όπως αναφέρει σήμερα το Bloomberg τόσο η Qualcomm όσο και η Broadcom στην ανακοίνωση των δικών τους οικονομικών αποτελεσμάτων άφησαν να εννοηθεί πως οι παραγγελίες του iPhone σημειώνουν πτωτική πορεία φέτος μεγαλύτερη από άλλες χρονιές.

Πιο συγκεκριμένα η Qualcomm ανέφερε πως οι παραγγελίες από έναν μεγάλο πελάτης έχουν μειωθεί απίστευτα πολύ και μη αναμενόμενα ειδικά σε σύγκριση με πέρυσι. To Bloomberg πιστεύει πως αυτός ο πελάτης είναι η Apple.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Broadcom έκανε παρόμοια σχόλια αναφέροντας πως αναμένει σημαντική πτώση στα wireless εξαρτήματα της και μάλιστα αυτή είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Τέλος η Qorvo Inc., ένας μικρότερος προμηθευτής της Apple έπεσε έξω κατά $100 εκατομμύρια από ότι είχε υπολογίσει αρχικά. Η Qorvo βασίζει το 40% των κερδών της σε προμήθεια εξαρτημάτων στην Apple σύμφωνα με το δημοσίευμα.