Tuesday, November 24, 2020
Home Απόψεις Η Apple δεν “σκοτώνει” στην πραγματικότητα το iPhone X αλλά αποσύρει ένα...

Η Apple δεν “σκοτώνει” στην πραγματικότητα το iPhone X αλλά αποσύρει ένα μοντέλο

0
2694

Όταν ο αναλυτής της KGI Securities’ Ming-Chi Kuo γράφει ένα νέο σημείωμα στους επενδυτές του δεν είναι οι μόνοι που διαβάζουν τις προβλέψεις του αλλά και ολόκληρη η τεχνολογική κοινότητα. Όλα αυτά κάτω από το πρίσμα του γεγονότος πως οι περισσότερες από αυτές έχουν πολύ μεγάλη ακρίβεια και έχουν επαληθευτεί πάρα πολλές φορές.

Με βάση την τελευταία δημοσιοποίηση προβλέψεων του για το iPhone X η νέα ναυαρχίδα της Apple ως συσκευή θα μας εγκαταλείψει με την εταιρεία να μην την κρατάει στην αγορά με την έλευση των νέων iPhone της φέτος.

Η Apple λοιπόν σκοτώνει το iPhone X;

Σίγουρα το παραπάνω δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Τα ακριβή μεγέθη των πωλήσεων της συσκευής δεν τα γνωρίζουμε με ακρίβεια αφενός γιατί η Apple δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου και αφετέρου γιατί ποτέ η εταιρεία δεν παρουσιάζει τις πωλήσεις της ανά μοντέλο iPhone αλλά μόνο ως σύνολο.

Αυτή την στιγμή όλες οι προβλέψεις θέλουν το iPhone X να έκανε μια πραγματικά εντυπωσιακή είσοδο στις αγορές αλλά κατόπιν το ενδιαφέρον του κοινού για αυτή την συσκευή να έπεσε. Βασικοί λόγοι όπως έχουμε αναφέρει ήδη πολλές φορές η τσουχτερή τιμολόγηση της Apple και κατά συνέπεια το iPhone 8 Plus που κέρδισε ακόμη και κατόχους που αρχικά είχαν αγοράσει το X μοντέλο της εταιρείας.

Έτσι λοιπόν όλοι πιστεύουν πως αν και οι πωλήσεις του iPhone X δεν ήταν άσχημες σίγουρα δεν ήταν και αυτές που περίμενε η Apple.

To σίγουρο βέβαια είναι πως αν η Apple σταματήσει την παραγωγή της συσκευής αυτό θα το κάνει με βάση τον προγραμματισμό της για μελλοντικές πωλήσεις και όχι ως συνέπεια των παλαιότερων.

Ο Kuo πιστεύει πως και αναφέρει για μήνες τώρα πως η Apple το 2018 θα φέρει 3 νέες iPhone συσκευές που θα δανειστούν πάρα πολλά στοιχεία από το επετειακό μοντέλο το iPhone X.

Στην κορυφή ο αναλυτής προβλέπει μια iPhone X Plus συσκευή με μια οθόνη 6.5 ιντσών OLED. Στην μικρότερη τιμολογιακά συσκευή πιστεύει πως η Apple θα παρουσιάσει πάλι μια συσκευή που θα δανειστεί τον σχεδιασμό του φετινού iPhone X αλλά που θα έρθει με μια οθόνη 6.1 ιντσών LCD τεχνολογίας, χωρίς 3D Touch, μια κάμερα στο πίσω μέρος και με μια πιο προσιτή τιμή. Ακριβώς στην μέση και σύμφωνα πάντα με τον ίδιο θα έχουμε ένα iPhone με μια οθόνη 5.8 ιντσών OLED που και αυτό θα δανειστεί τον σχεδιασμό του X μοντέλου της Apple.

H “οικονομική λύση” αυτή της Apple και σύμφωνα με τον Kuo θα έρθει στα $750-$800. Αν αναλογιστούμε πως η Apple κρατάει πάντα τα τωρινά μοντέλα σε χαμηλότερες όμως τιμές με το που κυκλοφορήσουν τα νέα, είναι πολύ εύκολο να δούμε γιατί η εταιρεία μπορεί να σταματήσει την παραγωγή του iPhone X – Σε διαφορετική περίπτωση το 6.1 ιντσών νέο αυτό iPhone δεν θα είχε πολύ μέλλον στην αγορά μιας και πολλοί θα ήταν εκείνοι που θα διάλεγαν το παλαιότερο και με μειωμένη τιμή iPhone X.

Αυτή την στιγμή γνωρίζουμε ελάχιστα για το 6.1 ιντσών αυτό μοντέλο αλλά σίγουρα θα είναι πιο οικονομικό στην κατασκευή του για την Apple και θα της δώσει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Μια τέτοια συσκευή επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως θα είχε ιδιαίτερη δημοτικότητα στην αγορά της Κίνας. Δηλαδή μια οικονομική και μεγαλύτερη έκδοση του iPhone X που μπορεί να υπολείπεται σε κάποια χαρακτηριστικά αλλά που ικανοποιήσει το αίσθημα των περισσότερων καταναλωτών για μια μεγαλύτερη οθόνη σε ένα παρόμοιο με το X iPhone μοντέλο.

Ας μην ξεχνάμε επίσης πως η Apple κάνει τέτοιες ενέργειες κατά καιρούς. Όταν ήρθε η ώρα για να παρουσιάσει τον συνεχιστεί του iPhone 5 η εταιρεία έφερε στην αγορά το iPhone 5s και αντικατέστησε τελείως το iPhone 5 με το iPhone 5c.

To iPhone X λοιπόν μάλλον ναι δεν θα μπορείτε να το αγοράσετε με το που η Apple παρουσιάσει τις νέες iPhone συσκευές της φέτος. Το σίγουρο είναι πως σαν συσκευή εξυπηρέτησε άριστα τον σκοπό της δείχνοντας το μέλλον της σειράς στους καταναλωτές και στρώνοντας τον δρόμο για όλα τα νεότερα iPhone που θα έρθουν από φέτος, ασχέτως αν πούλησε πολύ ή λίγο.

Ναι λοιπόν η Apple μπορεί να “σκοτώσει” μια συσκευή της φέτος αλλά η φιλοσοφία και ο σχεδιασμός του iPhone X θα μεταφερθεί σε όλες τις νεότερες iPhone συσκευές.