Λογαριασμοί Apple ID πωλούνται προς $15 στο dark web

0
1313

Το πιο πιθανό είναι πως μέχρι σήμερα θα έχετε λάβει ένα phishing email που θα έχει στόχο να σας υποκλέψει τον λογαριασμό του Apple ID σας. Μάλιστα όπως σας ενημερώσαμε πρόσφατα είχαμε μια μεγάλη έξαρση αυτού του φαινομένου με email που αφορούσαν συνδρομές στο App Store.

Ο λόγος είναι πως κάθε τέτοιος λογαριασμός που θα κλαπεί στοιχίζει $15.39 στο dark web σύμφωνα με έρευνα που έκανε το top10vpn.com

“Η ομάδα μας έλεγξε όλα τις λίστες με τέτοιο περιεχόμενο στις μεγαλύτερες Dark Web αγορές”

Από αυτή την έρευνα διαπιστώθηκε πως λογαριασμοί PayPal πωλούνταν με ένα μέσο όρο τα $247 σε σύγκριση με τα $160.15 για τραπεζικούς λογαριασμούς – Στην τιμολόγηση βέβαια ρόλο παίζει και το ποσό που υπάρχει σε αυτούς τους λογαριασμούς.

“Αγοραστές στο Dark Web μπορούν να βρουν πληροφορίες διαβατήριων μόλις με $60 ενώ η πρόσβαση σε λογαριασμούς αγορών όπως αυτών των Amazon και Walmart έρχονται με ένα κόστος που δεν ξεπερνάει τα $10.”

Στην λίστα αυτή οι λογαριασμοί με το μεγαλύτερο πόσο αγοράς είναι:
  • Western Union: $101
  • Debit card: $67.50
  • Credit card: $50

Αν λοιπόν ένας scammer καταφέρει με κάποιο τρόπο να έχει πρόσβαση σε όλα τα logins ενός μέσου καταναλωτή τότε μπορεί να βγάλει ένα κέρδος γύρω στα $1200 πουλώντας τους κωδικούς στο Dark Web market.