17.1 C
Athens
Friday, February 23, 2024
More

  Apple HomePod 2: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

  Η Apple αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο HomePod της (2ης γενιάς) στις 18 Ιανουαρίου 2023. Μοιάζει ακριβώς με το αρχικό HomePod του 2017, αλλά διαθέτει μερικά εύχρηστα νέα χαρακτηριστικά στο παρασκήνιο και μια πιο ευχάριστη τιμή στα $299. Αυτό περιλαμβάνει υποστήριξη για Spatial Audio και λειτουργίες έξυπνου σπιτιού, όπως αισθητήρα θερμοκρασίας σπιτιού, αισθητήρα υγρασίας και αυτοματισμό που μπορεί να ανιχνεύσει έναν συναγερμό καπνού ή μονοξειδίου του άνθρακα και να ειδοποιήσει το iPhone σας. Διαθέτει επίσης το τσιπ S7.

  HomePod 2 (2023): Σχεδίαση

  Το νέο HomePod είναι πανομοιότυπο σχεδιαστικά με το παλιό. Αυτό σημαίνει ότι έχει ύψος 6,8 ίντσες και πλάτος 5,6 ίντσες με κυκλική βάση. Ζυγίζει 5,16 λίβρες, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να έχει μεγάλη σημασία δεδομένου ότι αυτή δεν είναι μια φορητή συσκευή.

  HomePod 2 (2023): Ήχος

  Το νέο HomePod διαθέτει ένα γούφερ 4 ιντσών και πέντε τουίτερ, το καθένα με το δικό του μαγνήτη νεοδυμίου. Όπως το παλιό, διαθέτει μικρόφωνο για τη διόρθωση των μπάσων και του συντονισμού σε πραγματικό χρόνο, καθώς και ανίχνευση δωματίου για προσαρμογή του ήχου με βάση το περιβάλλον του.

  Το νέο HomePod διαθέτει Spatial Audio με Dolby Atmos για μουσική και βίντεο, καθώς και σχεδιασμό τεσσάρων μικροφώνων για λήψη αιτημάτων Siri από απόσταση.

  Υποστηρίζει επίσης multiroom AirPlay και στερεοφωνικό ζεύγος, όπως το παλιό. Είναι ενδιαφέρον ότι το νέο HomePod έχει λιγότερα ηχεία και μικρόφωνα από το παλιό, καθιστώντας το επίσης ελαφρώς ελαφρύτερο.

  HomePod 2 (2023): Περιεχόμενο και πηγές ήχου

  Το HomePod 2023 μπορεί να αναπαράγει περιεχόμενο από το Apple Music και από υπηρεσίες τρίτων όπως το Spotify μέσω AirPlay. Αλλά μόνο η Apple Music θα λειτουργεί μέσω του Siri. Μπορεί επίσης να αναπαράγει μουσική από το iTunes και το iCloud Music Library, καθώς και από το Apple Music Radio. Μπορεί να συντονιστεί σε ορισμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως το TuneIn και το iHeartRadio.

  Υποστηρίζει επίσης Apple Podcasts και ενημερώσεις ειδήσεων, καθώς και AirPlay από οποιαδήποτε άλλη συσκευή Apple.

  HomePod 2 (2023): Συνδεσιμότητα και υποστήριξη Matter

  Το νέο homePod διαθέτει Wi-Fi και Bluetooth 5.0, καθώς και υποστήριξη για Thread. Μια μεγάλη νέα αναβάθμιση συνδεσιμότητας είναι η Ultra Wideband, η οποία θα σας επιτρέψει να μεταφέρετε μουσική από το τηλέφωνό σας όπως μπορείτε με το HomePod mini.

  Υποστηρίζει επίσης Thread, μια νεότερη τεχνολογία συνδεσιμότητας έξυπνου σπιτιού χαμηλής κατανάλωσης για χρήση με πράγματα όπως τα έξυπνα φώτα. Χάρη σε αυτό, υποστηρίζει επίσης το Matter, το νέο όνομα στα πρότυπα συνδεσιμότητας έξυπνου σπιτιού.

  HomePod 2 (2023): Λειτουργίες έξυπνου σπιτιού

  Το νέο HomePod διαθέτει μερικές ευχάριστες νέες λειτουργίες έξυπνου σπιτιού. Μπορεί να ακούσει συναγερμούς καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα και να στείλει μια ειδοποίηση απευθείας στο iPhone σας εάν εντοπιστεί ο ήχος.

  Διαθέτει επίσης έναν νέο ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας, ο οποίος μπορεί να μετρήσει το σπίτι σας και να αλληλεπιδράσει με αυτοματισμούς που κλείνουν τα στόρια ή ενεργοποιούν αυτόματα τους ανεμιστήρες. Μπορείτε, φυσικά, να χρησιμοποιήσετε το HomePod σας με το Siri για να ελέγχετε όλες τις συσκευές σας με δυνατότητα Apple Home και Matter.

  HomePod 2 (2023): Τι δεν γνωρίζουμε ακόμα

  Έτσι, μάθαμε πολλά στο Δελτίο Τύπου για το νέο HomePod 2. Αλλά υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα για τα οποία θα θέλαμε να μάθουμε, το κύριο εκ των οποίων είναι το ηχητικό προφίλ. Το παλιό HomePod όχι μόνο ακούγονταν πολύ δυνατά, αλλά είχε τρομακτικές ποσότητες μπάσων. Για κάποια μουσική, αυτό ήταν φανταστικό, αλλά για άλλους, ήταν λίγο υπερβολικό. Υπήρχε μια επιλογή να απαλλαγείτε από μερικά από αυτά τα μπάσα, αλλά αν ενεργοποιούσατε την εναλλαγή.

  Στην ουσία ήταν όλα ή τίποτα. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν υπάρχει κάποια διαφορά στο προφίλ ήχου στο νέο μοντέλο – ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν λιγότερα προγράμματα οδήγησης στο νέο.

  Ο Joe Rossignol επισημαίνει ότι το παλιό μοντέλο είχε 7 tweeters, ενώ το νέο μοντέλο έχει μόνο πέντε. Τι θα σημαίνει αυτό για τον ήχο; Θα ακούγεται καλύτερα, θα ακούγεται το ίδιο ή θα πληρώσουμε ελαφρώς λιγότερο για ήχο που δεν είναι τόσο καλός;

  Δεν είναι μόνο τα προγράμματα οδήγησης που έχουν μειωθεί, αλλά και το θέμα του μειωμένου αριθμού μικροφώνων στο HomePod. Το παλιό HomePod είχε 6 μικρόφωνα, ενώ το νέο έχει μόνο 4. Το παλιό HomePod ήταν καταπληκτικό στο να έβρισκε τη φωνή σας σε ένα δυνατό ή πολυσύχναστο δωμάτιο, αλλά με δύο λιγότερα μικρόφωνα, θα είναι το καινούργιο εξίσου καλό; Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε.

  Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.