Το μεγάλο event της Apple είναι πλέον μόλις λίγες μέρες μακριά μιας και την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου και 20.00 ώρα Ελλάδος η εταιρεία θα μας παρουσιάσει τα νέα της iPhones και όχι μόνο….

Το πολυαναμενόμενο event της Apple θα λάβει χώρα στο Steve Jobs Theater στο νέο Apple Park. Η αλήθεια είναι πως περιμένουμε μια σειρά από μεγάλες ανακοινώσεις για τις σειρές των iPhone, iPad και Apple Watch.

iPhone XS και iPhone XS Max

Είναι πλέον σχεδόν γνωστό ότι περιμένουμε να δούμε 3 νέα μοντέλα iPhones φέτος. Η εταιρεία σίγουρα θα ανανεώσει την τεράστια περσινή επιτυχία της που ακούει στο όνομα iPhone X, ενώ όλα δείχνουν πως θα έχουμε και ένα μεγαλύτερο 6.5 ιντσών μοντέλο επίσης με μια OLED οθόνη που θα αποτελέσει και την απόλυτη ναυαρχίδα της Apple για φέτος.

Και οι δύο αυτές συσκευές θα έχουν ενσωματωμένο τον νεότερο A12 επεξεργαστή της εταιρείας που θα είναι βασισμένος σε μια σχεδιαστική των 7 nm κάτι που σίγουρα θα σημαίνει καλύτερες αποδόσεις αλλά και μεγαλύτερη αυτονομία από τους προκατόχους του. Επίσης σίγουρα περιμένουμε και αναβαθμισμένες κάμερες τόσο στο εμπρόσθιο κομμάτι όσο και στο πίσω.

Πρόσφατες διαρροές δείχνουν πως φέτος τα επονομαζόμενα iPhone Xs και iPhone Xs Max (Οι ονομασίες είναι δύσκολο να τις προβλέψει κάποιος με βεβαιότητα) θα έρθουν με μια επιλογή χρώματος και σε Χρυσό ενώ το μεγαλύτερο μοντέλο θα έχει 4GB RAM.

Στο θέμα τις τιμολόγησης φήμες θέλουν την Apple να ξεκινάει το iPhone Xs (συνεχιστή του περσινού iPhone X) μεταξύ των $800 και $900. Το μεγαλύτερο μοντέλο, iPhone XS Max θα έχει μάλλον μια τιμή εκκίνησης τα $1000.

Ένα πιο οικονομικό iPhone 9

Πολλοί είναι εκείνοι που αναμένουν να δουν και το οικονομικότερο μοντέλο που ίσως έρθει με την ονομασία iPhone 9. Οι φήμες θέλουν την συσκευή να έχει μια 6.1 ιντσών LCD οθόνη και να δανείζεται και αυτή τον σχεδιασμό του iPhone X – Ότι δηλαδή και τα ακριβότερα μοντέλα παραπάνω. Αυτό σημαίνει πως και εδώ δεν θα έχουμε Home Button και πως πλέον το Face ID θα έρθει και στα τρία αυτά νέα μοντέλα.

Η Apple θέλει αυτή την συσκευή να είναι πιο οικονομική από τις άλλες δύο και έτσι μάλλον θα κάνει κάποιες υποχωρήσεις ως προς τα χαρακτηριστικά που θα ενσωματώνει. Οι φήμες θέλουν το οικονομικό αυτό νέο iPhone να έχει μια μονή κάμερα στο πίσω μέρος και μάλλον έλλειψη της τεχνολογίας 3D Touch της Apple.

Με μια παρόμοια τακτική που είδαμε στο iPhone 5c πίσω το 2013 η Apple αναμένεται να το κυκλοφορήσει με περισσότερες χρωματικές επιλογές – ίσως κόκκινο, λευκό ακόμη και μπλε.

Η τιμή εκκίνησης του στην αγορά εικάζεται πως θα είναι μεταξύ των $600 και $700.

Apple Watch Series 4

Οι οπαδοί του Apple Watch θα έχουν λόγο να χαρούν μιας και αναμένουμε από την Apple την έλευση του Apple Watch Series 4. Δεν περιμένουμε μεγάλες αλλαγές σχεδιαστικά αν και όλα δείχνουν πως τα πλαίσια του θα μειωθούν και θα αυξηθεί η οθόνη τους.

Τόσο τα μοντέλα των 38mm και 42mm θα αποκτήσουν έτσι και μεγαλύτερη ανάλυση.

Άλλες βελτιώσεις που μάλλον θα δούμε στην Series 4 είναι βελτιωμένο GPS καθώς και καλύτερη αυτονομία. Υπάρχουν φήμες που θέλουν την Apple να παρουσιάζει και νέους αισθητήρες στα Apple Watch αυτά καθώς και το χαρακτηριστικό always on.

Νέα iPad Pros

Η φετινή αναβάθμιση των iPad Pro αναμένεται να είναι πολύ σημαντική. Διαρροές που μας έρχονται από το ίδιο το iOS 12 λογισμικό της Apple δείχνουν μεγαλύτερες οθόνες με λεπτότερα πλαίσια καθώς και έλευση του Face ID με την υποστήριξη Animoji. Επίσης στο εσωτερικό τους σίγουρα θα βρίσκεται και εδώ ο νέος A12 επεξεργαστής της Apple.

Σε αντίθεση με τα iPhones φαίνεται πως τα νέα αυτά iPad Pro και παρόλο που θα ενσωματώνουν την τεχνολογία του Face ID δεν θα έχουν το “notch” στην κορυφή της οθόνης τους. Αυτό γιατί αν και τα πλαίσια τους θα γίνουν λεπτότερα πάρα αυτά θα έχουν αρκετό πάχος ώστε να μπει εκεί η εμπρόσθια κάμερα και οι αισθητήρες του Face ID.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως ίσως δούμε και μια δεύτερη θύρα ή έναν νέο αισθητήρα ο οποίος θα βρίσκεται πάνω από την θύρα Lightning – ίσως έναν δεύτερο Smart Connector.

Ίσως αναβαθμίσεις σε κάποια Mac

Μια σειρά από Mac είναι προς αναβάθμιση. Φήμες κάνουν λόγο για την έλευση σύντομα ενός νέου Mac Mini Pro και ακόμη ενός οικονομικού MacBook που θα έρθει να αντικαταστήσει την σειρά MacBook Air της Apple.

Και οι δύο νέες αυτές συσκευές σίγουρα και αν και εφόσον παρουσιαστούν θα έχουν νέο σχεδιασμό και βελτιωμένα χαρακτηριστικά στο εσωτερικό τους.

Βέβαια υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο η Apple να παρουσιάσει αυτές τις συσκευές αργότερα μέσα στο έτος και όχι τώρα.

Αναβαθμίσεις λογισμικού

Η Apple ήδη μας έχει παρουσιάσει τι να περιμένουμε από τις νεότερες αναβαθμίσεις των λογισμικών της ios 12, macOS, tvOS and watchOS. Ως τώρα και μέσω των beta εκδόσεων που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία γνωρίζουμε τι περιλαμβάνουν και το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι την ακριβή ημερομηνία διάθεσης τους στο ευρύ κοινό.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ευρεία διάθεση τους περίπου στις 19 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον

Τα παραπάνω αν μη τι άλλο και αν ανακοινωθούν στο σύνολο τους θα είναι μεγάλα νέα. Δεν σταματάμε όμως εκεί.

Η Apple σίγουρα θα παρουσιάσει και κάποια νέα αξεσουάρ για τα νέα iPhones, iPad Pros και Apple Watch Series 4.

Επίσης πραγματικά ελπίζουμε να έχουμε νεότερο για την επίσημη ημερομηνία διάθεσης του AirPower στην αγορά!!