Η Apple ξεκίνησε να πουλάει ένα Wi-Fi router από κατασκευαστή τρίτου και πιο συγκεκριμένα την Linksys Velop στα Apple Store της ανά τον κόσμο δίνοντας έτσι μεγαλύτερη τροφή σε όσους υποστηρίζουν πως θα εγκαταλείψει την σειρά προϊόντων της σε αυτή την κατηγορία.

Εκπρόσωπος της Apple σήμερα σχολίασε το γεγονός αυτό.

Σε δήλωση λοιπόν που προωθήθηκε στο 9to5Mac, το οποίο ήταν και το πρώτο που παρατήρησε την έλευση των Velop συσκευών η Apple τόνισε πως ακόμη συνεχίζει να πουλάει τα δικά της AirPort Wi-Fi base stations.

“O κόσμος αγαπάει τα AirPort προϊόντα μας και εμείς θα συνεχίσουμε να τα πουλάμε. Η συνδεσιμότητα είναι σημαντικός παράγοντας για το σπίτι και συνεχίζουμε να δίνουμε στους καταναλωτές μας ακόμη μια επιλογή που είναι πιο ιδανική για μεγαλύτερα σε μέγεθος σπίτια.” 

Όπως καταλαβαίνουμε από την παραπάνω απάντηση η Apple δεν αναφέρει ξεκάθαρα τα πλάνα της για την AirPort σειρά της.

Ο πάντα αξιόπιστος Mark Gurman του Bloomberg είχε αναφέρει την περασμένη χρονιά πως η Apple πήρε την απόφαση να διαλύσει την ομάδα που δούλευε αποκλειστικά πάνω στα AirPort προϊόντα και έτσι θα σταματούσε και την παραγωγή των μοντέλων αυτών. Από την άλλη το AppleInsider είχε μια εντελώς διαφορετική πληροφόρηση που έλεγε ότι η Apple θα κρατούσε την σειρά της αυτή ζωντανή όσο περισσότερο μπορούσε.

Αυτή την εβδομάδα σας είχαμε αναφέρει για την έλευση του WPA3 πρωτοκόλλου ασφαλείας που έρχονται για τις συνδέσεις Wi-Fi.

Πραγματικά ελπίζουμε πως η Apple θα αναβαθμίσει την AirPort σειρά της με αυτό το νέο πρωτόκολλο ασφαλείας. Η τελευταία αναβάθμιση στο AirPort στον τομέα του hardware έχει γίνει πίσω το 2013 ενώ η τελευταία αναβάθμιση λογισμικού για αυτά ήρθε τον Δεκέμβριο του 2017 για να κάνει patch στο πολύ σοβαρό KRACK κενό ασφαλείας.