Όπως έχουμε αναφέρει και κατά το παρελθόν η OLED οθόνη που διαθέτει το iPhone X έχει κατασκευαστεί από τη Samsung ή για να ακριβολογούμε από την Samsung Display, η οποία είχε πουλήσει τις οθόνες στην Apple σε προνομιακή τιμή για να μείνουν και οι δύο πλευρές ικανοποιημένες.

Φαίνεται πως αυτό δεν αρκεί μιας και η Apple ζητάει ακόμα χαμηλότερη τιμή, με τις διαπραγματεύσεις να μην έχουν καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα.

Η συνεργασία της Samsung Display, το μοναδικό προμηθευτή για τις OLED οθόνες των iPhone X, με την Apple, αναμένεται να έφερνε κέρδη της τάξεως των 22 δισ. δολαρίων για το 2018.

Τόσο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα την οποία επιθυμεί η Apple για τις συγκεκριμένες οθόνες, είχε κάνει τη Samsung να μειώσει την αρχική τιμή της οθόνης ανά τεμάχιο, κάτι το οποίο ενδεχομένως να μη γίνει όμως για τη φετινή χρονιά.

Η μικρότερη ζήτηση για το iPhone X, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό των καταναλωτών, έχει αλλάξει τα πλάνα της Apple και τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις, μειώνοντας τις παραγγελίες από τους προμηθευτές της, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Samsung.

Η παραγωγή της Samsung αναφορικά με τις OLED οθόνες για το 2018 αναμένεται να φτάσει τα 200 εκ. τεμάχια, με τα 100 εκ. να είναι για την Apple, αριθμός διπλάσιος από αυτόν που είχε ζητήσει η Apple για το 2017. Το πλάνο της Samsung αναφέρει μια παραγωγή στα 25 εκ. OLED οθόνες για το iPhone X του 2017 και τα υπόλοιπα 75 εκ. να είναι για το iPhone X του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατασκευή των επόμενων iPhone θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα όπου θα χρειαστούν 2 με 3 εκ. οθόνες, αριθμός που θα διπλασιαστεί τον Ιούνιο.