Μια νέα αναφορά σήμερα του Business Insider προβλέπει το πόσο πολύτιμες θα είναι οι υπηρεσίες της Apple στο άμεσο μέλλον όταν και οι πωλήσεις iPhone θα σταματήσουν να αυξάνονται κάθε χρόνο.

Η αναλυτής της Morgan Stanley, Katy Huberty πιστεύει πως οι υπηρεσίες της Apple αλλά και το Apple Watch θα αποτελέσουν την βάση πηγή αυξανόμενων εσόδων για την εταιρεία τα επόμενα 5 χρόνια.

Όλα αυτά σε μια εποχή που οι πωλήσεις iPhone σημειώνουν μικρή πτώση ενώ το iPhone X τελικά δεν φαίνεται να πούλησε τόσο καλά όσο ανέμενε η ίδια η Apple.

Οι αναλύσεις δείχνουν πως αν και ιστορικά η Apple βασιζόταν στο iPhone για την ανάπτυξη τον κερδών της πλέον έχουμε μια αλλαγή με το μισό των κερδών να προέρχονται από τις υπηρεσίες της εταιρείας και όχι από κάποια συσκευή.

Αυτό σε συνδυασμό με τις άριστες πωλήσεις του Apple Watch και ίσως κάποιας άλλη μελλοντικής wearable συσκευής θα αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη της Apple τα επόμενα 5 χρόνια.

Επίσης η αναλύτρια παρατηρεί:

  • To Apple Music σημειώνει μια σημαντική αύξηση κάθε τρίμηνο αλλά μόνο το 2.9% των Apple χρηστών το έχει κάτι το οποίο σημαίνει πως έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης.
  • Οι συνδρομητές του iCloud συνεχώς αυξάνονται με την Apple να ανοίγει για αυτό τον σκοπό 2 νέα κέντρα δεδομένων στην Κίνα.
  • Το Apple Pay είναι στο 50% των καταστημάτων της Αμερικής και η χρήση του ακόμη είναι μικρή