Με την εισαγωγή των AirPods Pro η Apple σας δίνει δύο ξεχωριστές ξεκάθαρα επιλογές για την επιλογή σε ασύρματα ακουστικά. Την ίδια στιγμή δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τα PowerBeats Pro που έρχονται με αρκετά παρόμοια τεχνολογία και κάποιες δικές τους καινοτομίες. Και οι 3 επιλογές έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και σχεδιασμό και απευθύνονται σε διαφορετικούς χρήστες.

AirPods (2ης γενιάς)

Τα Apple AirPods έρχονται με ένα κόστος στα $159. Έχουν αυτό που η Apple ονομάζει “universal fit” ή απλά με άλλα λόγια ένα μέγεθος ταιριάζει σε όλους… σχεδόν σε όλους μιας και υπάρχουν χρήστες στους οποίους τα AirPods δεν εφαρμόζουν τέλεια στα αυτιά τους. Έρχονται με θήκη φόρτισης μέσω Lightning καλωδίου. Υπάρχει βέβαια η επιλογή για τα AirPods με την ασύρματη θήκη φόρτισης στα $199 η οποία είναι συμβατή με όλα τα Qi mat ασύρματης φόρτισης.

Τα AirPods προσφέρουν μέχρι 5 ώρες συνεχής ακρόασης με μια φόρτιση. Με την θήκη φόρτισης τους ασύρματη ή μη δίνουν μια αυτονομία περίπου 24 ωρών ακρόασης πριν χρειαστεί να φορτιστούν.

Στο εσωτερικό τους υπάρχει το H1 chip της Apple. Αυτή η προσθήκη δίνει περισσότερο χρόνο ομιλίας, Hey Siri χαρακτηριστικό ενώ πλέον έχουμε και ανάγνωση των εισερχόμενων μηνυμάτων μέσω της Siri.

Τα AirPods προσφέρουν περιορισμένη διαδραστικότητα επαφής. Οι Bluetooth ρυθμίσεις τους σας επιτρέπει ένα διπλό tap για κάθε earbud για να κάνετε ενεργοποίηση της Siri, αναπαραγωγή ή παύση κάποιου μουσικού κομματιού, επανάληψη ή παράκαμψη στο επόμενο τραγούδι.

Η Apple αναφέρει πως έχουν 2x γρηγορότερη εναλλαγή μεταξύ ενεργών συσκευών, 1.5x γρηγορότερη σύνδεση για τηλεφωνικές κλήσεις και 30% λιγότερα καθυστέρηση στο gaming σε σύγκριση πάντα με τα πρώτης γενιάς AirPods.

Οι διαστάσεις τους είναι 40.5 x 16.5 mm, και με ένα βάρος στα 4 γραμμάρια.

AirPods Pro

Τα AirPods Pro έχουν ένα κόστος στα $249. Ανακοινώθηκαν πριν λίγες μέρες και η επίσημη διάθεση τους στην αγορά ξεκίνησε στις 30 Οκτωβρίου. Η επιλογή της ασύρματης θήκης φόρτισης είναι δεδομένα και κάθε earbud έχει μια σειρά από νέες καινοτομίες. Η ασύρματη θήκη φόρτισης είναι συμβατή με όλα τα Qi mat και έχει και ένα USB-C to Lightning καλώδιο.

Σε αντίθεση με τα AirPods τα AirPods έρχονται με ενσωματωμένη ακύρωση θορύβου ANC. H τεχνολογία αυτή κάνει παραμετροποιήσεις 200 φορές το δευτερόλεπτο χρησιμοποιώντας τα μικρόφωνα του earbud και απομονώνοντας τους μη χρηστικούς θορύβους. Αν τώρα θέλετε να έχετε αίσθηση και του περιβάλλοντος στο οποίο κινήστε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιέσετε και να κρατήσετε για λίγο πιεσμένο τον αισθητήρα πίεσης για να γίνει εναλλαγή από το ANC σε αυτό που η Apple ονομάζει Transparency mode. Τα AirPods Pro επίσης φέρνουν Adaptive EQ που ρυθμίζει το τι ακούτε κάθε φορά προσφέροντας έναν πιο πλούσιο και γεμάτο ήχο.

Ο νέος αισθητήρας πίεσης – Force Sensor, προσφέρει περισσότερες ενέργειες διεπαφής πέρα από το διπλό tap που έχουμε στα AirPods.

Με το ANC ενεργοποιημένο έχουμε μια ελαφρώς μικρότερη αυτονομία που φτάνει τις 4.5 ώρες συνεχής ακρόασης. Η Apple αναφέρει πως στον χρόνο ομιλίας έχουμε ελαφρώς περισσότερες ώρες με 3.5 ώρες σε σύγκριση με τις 3 ώρες των AirPods.

Επιπλέον τα AirPods Pro είναι ανθεκτικά στον ιδρώτα και στο υγρό στοιχείο και έτσι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε πιο άνετα σε δύσκολες συνθήκες από ότι τα AirPods. Είναι συμβατά λοιπόν με το IPX4 πρωτόκολλο ανθεκτικότητας. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι τελείως αδιάβροχα και έτσι δεν είναι ιδανικά για βύθιση στο νερό σε καμία περίπτωση.

Επίσης τα AirPods Pro έχουν silicone tips για να προσαρμόζονται καλύτερα στα αυτιά του χρήστη. Η Apple έχει και ένα χαρακτηριστικό στο λογισμικό της που η χρήση του σας καθοδηγεί για την σωστή επιλογή του ενός από των τριών set tips που έχουν.

Στο θέμα μέγεθος είναι ελαφρώς πιο κοντά και πλατιά από τα AirPods με διαστάσεις 30.9 x 21.8 mm και είναι ελαφρώς πιο βαριά και στα 5.4 γραμμάρια.

PowerBeats Pro

Τα AirPods και τα AirPods Pro δεν είναι τα μόνα προϊόντα που έρχονται με το H1 chip της Apple και που είναι ασύρματα. Η Apple έχει στην αγορά και τα PowerBeats Pro στα $199.

Τα PowerBeats Pro είναι ασύρματα και αυτά και εντελώς αδιάβροχα ενσωματώνοντας το H1 chip που τους δίνει 9 ώρες αυτονομίας με μια φόρτιση. Έχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά ελέγχου σε κάθε earbud ενώ θα ξεκινήσουν αυτόματα την αναπαραγωγή με το αισθανθούν ότι έχετε ξεκινήσει να κάνετε κάποιο είδος άσκησης. Αν τα αφαιρέσετε αυτόματα σταματούν την αναπαραγωγή.

Επίσης έχουν earhooks για ακόμη καλύτερη εφαρμογή καθώς και ένα σετ 4 tips από τα οποία ο χρήστης θα επιλέξει.

Τέλος είναι τα μόνο που έρχονται σε διαφορετικούς χρωματισμούς πέρα από τον τυπικό λευκό των AirPods και AirPods Pro – Ivory, Black, Navy, και Moss.