Η Adobe έκανε εκκίνηση για το ετήσιο συνέδριο της σήμερα και έτσι έχουμε την ανακοίνωση σημαντικών αναβαθμίσεων σε πολλές desktop και Creative Cloud εφαρμογές της. Το συνέδριο έχει την ονομασία Adobe Max 2019 και σε αυτό είχαμε την κυκλοφορία του Photoshop για το iPad μαζί με λανσάρισμα του Adobe Aero για τις iOS συσκευές, ένα preview του Illustrator στο iPad και πολλά πολλά ακόμη.

Η εταιρεία ανέφερε πως άκουσε για ακόμη μια φορά τους χρήστες της και εστίασε στην δημιουργία Creative Cloud εφαρμογών που είναι γρηγορότερες, πολύ πιο ισχυρές και πιο αξιόπιστες.

Photoshop CC και Photoshop στο iPad

Η εφαρμογή του Photoshop για το iPad ήταν το μεγάλο θέμα συζήτησης από την στιγμή της ανακοίνωσης της στο περσινό συνέδριο της Adobe. Τον περασμένο χρόνο φωτογράφοι και καλλιτέχνες με υπομονή περιμένουν αυτή την κυκλοφορία. Σήμερα η Adobe δίνει στο ευρύ κοινό την 1.0 έκδοση αυτού.

Να τονίσουμε πως το Photoshop για το iPad όπως είναι στην σημερινή του μορφή αποτελεί την βάση του προγράμματος και όχι μια ολοκληρωμένη εφαρμογή. Η Adobe αναφέρει πως ξεκίνησε να χτίζει από το μηδέν την εφαρμογή αυτή για το iPad και έτσι έχουν να προστεθούν πολλά περισσότερες στις επόμενες αναβαθμίσεις της εφαρμογής.

Αν είστε συνδρομητής του Photoshop στο desktop τότε έχετε ήδη πρόσβαση στο iPad σας. Μπορείτε να το κάνετε λήψη από το App Store σήμερα. Οι νέοι χρήστες θα χρειαστεί να δημιουργήσουν ένα Creative Cloud λογαριασμό με την αντίστοιχη συνδρομή. To Photoshop στο iPad θέλει εγκατεστημένη την iPadOS 13.1 έκδοση ή νεότερο και είναι συμβατό με όλα τα μοντέλα του iPad Pro, iPad Air 2 ή νεότερο, iPad Mini 4 ή νεότερο, και iPad 5ης γενιάς ή νεότερο. Είναι επίσης συμβατό τόσο με το Apple Pencil 1ης αλλά και δεύτερης γενιάς.

Η Adobe επίσης κάνει preview σε μια νέα iOS εφαρμογή με την ονομασία Photoshop Camera. Η εφαρμογή αυτή θα γίνει διαθέσιμη κάποια στιγμή το 2020 χωρίς η Adobe να έχει ακριβώς το πότε.

Η Photoshop Camera έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα ευχάριστο εργαλείο λήψεις και βελτίωσης φωτογραφιών με Photoshop εφέ και φίλτρα. Αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης αναγνωρίζουν το αντικείμενο στην φωτογραφία σας και κάνουν αυτόματα παραμετροποιήσεις. Η εφαρμογή επίσης δίνει μια επιλογή από Instagram και Snapchat φακών από γνωστούς καλλιτέχνες και influencers που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην λήψη σας. Αυτή η εφαρμογή απευθύνεται περισσότερο στους απλούς χρήστες και όχι στους επαγγελματίες του χώρου.

Παρακάτω έχουμε και όλες τις αλλαγές που έχουμε για την desktop εφαρμογή του Photoshop:

Aero

Είχαμε μια πρώτη εικόνα του Aero project της Adobe πίσω τον Ιούνιο του 2018. Χρησιμοποιώντας το Aero οι χρήστες μπορούν να μεταμορφώσουν την στατική δουλειά τους σε μια μοναδική διαδραστική εμπειρία με την βοήθεια του iPhone και του iPad.

Τους τελευταίους 16 μήνες η Adobe συνέχισε να δουλεύει στενά με καλλιτέχνες, προγραμματιστές και beta testers έτσι ώστε να βελτιώσει όσο καλύτερα μπορούσε αυτό το νέο εργαλείο δημιουργίας εμπειριών επαυξημένης πραγματικότητας. Το Adobe Aero είναι διαθέσιμο για λήψη από σήμερα στο iOS και iPadOS.

Illustrator CC and Illustrator on iPad

Για την 2020 κυκλοφορία του Illustrator στο desktop έχουμε μια σειρά σημαντικών βελτιώσεων στις αποδόσεις και την σταθερότητα της εφαρμογής. Μάλιστα είχαμε και την ανακοίνωση πως η εφαρμογή έρχεται και αυτή στο iPad τον επόμενο χρόνο. Η εταιρεία αναφέρει πως το Illustrator για το iPad θα δημιουργηθεί από την αρχή με άριστη διεπαφή για τον χρήστη. Μια ιδιωτική beta έχει ήδη ξεκινήσει…..

Lightroom CC

Το Lightroom CC, έκανε το ντεμπούτο του πριν δύο χρόνια κερδίζοντας πολλούς χρήστες. Πλέον η εφαρμογή στο desktop αποκτάει χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά που είδαμε στις iOS και Android εκδόσεις της όπως interactive επεξεργασία, guided tutorial και άλλα.

Τα χαρακτηριστικά αυτής της εφαρμογή έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να βοηθήσουν τον χρήστη να κάνει επεξεργασία φωτογραφιών όπως κάνουν οι επαγγελματίες φωτογράφοι.