19.3 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ότι ξέρουμε μέχρι σήμερα για το iPhone 12

    Αυτή η χρονιά φαίνεται πως θα είναι ιδιαίτερα παραγωγική για την γραμμή του iPhone. Οι φήμες θέλουν την Apple να ετοιμάζει μια νέα οικονομική συσκευή που μπορεί να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο καθώς και 4 διαφορετικά μοντέλα του iPhone 12 με κυκλοφορία τον Σεπτέμβριο.

    iPhone 12 Σχεδιασμός

    Αν αναπολείτε τις ημέρες του iPhone 4 τότε το 2020 μπορεί να είναι η χρονιά σας. Αναμένουμε πως το iPhone 12 θα επαναφέρει πίσω έναν γνώριμο σχεδιασμό από τα παλαιά μιας και οι φήμες θέλουν την νέα ναυαρχίδα της Apple να δανείζεται στοιχεία από την σχεδιαστική υπογραφή του iPhone 4. Ο Αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo έχει εξάλλου τονίσει σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό του σασί του iPhone 12.

    O Kuo πιστεύει πως το iPhone 12 θα έχει ένα εύκαμπτο γυαλί στις γωνίες τις συσκευής όπως το iPhone 11. O αναλυτής κάνει λόγο για 2/2.5D γυαλί. Η γραμμή του iPhone 11 Pro έχει μια μίξη στον σχεδιασμό μεταξύ γυαλιού της οθόνης και ανοξείδωτου ατσαλιού στις άκρες. Αυτό διαφέρει από το iPhone 4 που είχε τελείως τετραγωνισμένες άκρες.

    Αναφορά από την παραγωγική αλυσίδα της Apple έδειξε πως το iPhone 12 θα είναι λεπτότερο από το iPhone 11 με ένα πάχος στα 7.4 mm. Αυτό σημαίνει πως θα είναι λεπτότερο από το πάχος των 8.1 mm του iPhone 11 Pro Max κατά 10% περίπου.

    Η επιστροφή της Apple σε έναν πιο τετράγωνο βιομηχανικό σχεδιασμό με στοιχεία από το iPhone 4 έχει πιο λογική αν κάποιος αναλογιστεί τον σχεδιασμό των iPad Pro. Το 2018 η Apple ανασχεδίασε το iPad Pro με πιο επιθετικές τετράγωνες γωνίες και μάλιστα κέρδισε του καταναλωτές με αυτή την αλλαγή στην εμφάνιση της συσκευής. Το να κάνει λοιπόν κάτι παρόμοιο στο iPhone 12 δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη.

    Θα μπορεί λοιπόν να μοιάζει όπως το παρακάτω dummy μοντέλο:

    iPhone 12 rumors

    Όπως μπορείτε να δείτε από την φωτογραφία παραπάνω η εμπρόσθια πλευρά του iPhone 12 αναμένεται να μοιάζει πανομοιότυπη με αυτή του iPhone 11. Κάποιες αναφορές τονίζουν πως ίσως έχουμε μια μικρή μείωση του notch αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο. Και τα 4 νέα iPhone 12 θα έχουν Face ID, και το TrueDepth σύστημα κάμερας που βασίζεται το Face ID μέσα σε αυτό το notch.

    Οθόνη

    Για πρώτη φορά αναμένεται πως όλα τα νέα iPhones θα έχουν μια OLED οθόνη ακόμη και ο διάδοχος του LCD iPhone 11.

    Σε ότι αφορά τα μεγέθη της οθόνης αυτά που εικάζεται μέχρι στιγμής είναι:

    • Ένα iPhone 12 μοντέλο με μια 5.4-ιντσών OLED οθόνη
    • Δύο iPhone 12 μοντέλα με μια 6.1-ιντσών OLED οθόνη
    • Ένα iPhone 12 μοντέλο με μια 6.7-ιντσών OLED οθόνη

    Αναφορές κάνουν λόγο πως το 5.4 ιντσών iPhone 12 μοντέλο θα έχει ένα ύψος μεταξύ του iPhone SE και του iPhone 8 ενώ το 6.1 ιντσών iPhone 12 θα έχει ένα ύψος μεταξύ του iPhone 11 Pro και του iPhone 11 Pro Max. To 6.7 ιντσών iPhone 12 θα είναι ελαφρώς πιο ψηλό από το iPhone 11 Pro Max.

    Πέρα από την OLED τεχνολογία οι φήμες θέλουν οι οθόνες αυτές να είναι και στα 4 μοντέλα με έναν ρυθμό ανανέωσης 120Ηz promotion. Τα iPhones αυτή την στιγμή έχουν 60Hz στον ρυθμό ανανέωσης τους με την Apple να έχει εισάγει τα 120Ηz στην γραμμή του iPad το 2017. O μεγαλύτερο ρυθμός ανανέωσης θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εμπειρία του χρήστη και σε ότι έχει να κάνει με τις χειρονομίες και την γενικότερη διεπαφή του με την συσκευή.

    Εν κατακλείδι θα έχουμε ένα μικρότερο iPhone 12, δύο iPhone 12 μοντέλα στο ίδιο μέγεθος όπως το iPhone 11 και ένα μεγαλύτερο μοντέλο.

    iPhone 12 κάμερα

    Πέρα από το μέγεθος της οθόνης το άλλο στοιχείο που θα κάνει τα iPhone 12 μοντέλα να διαφέρουν θα είναι η τεχνολογία της κάμερας που θα ενσωματώσουν. Ουσιαστικά η Apple σχεδιάζει δύο iPhones με διπλό σύστημα φακών και δύο iPhones με τριπλό σύστημα φακών.

    Το 5.4 ιντσών iPhone 12 θα έχει δύο κάμερες στο πίσω μέρος. Μάλλον θα έχουμε ένα ultra wide και wide angle φακό. Το ίδιο αναμένουμε να έχει και το πιο οικονομικό 6.1 ιντσών iPhone 12.

    iPhone Google Photos free unlimited storage original quality

    Τα πράγματα έχουν πιο ενδιαφέρον με τα άλλα δύο πιο ακριβά iPhone 12 μοντέλα. Εδώ αναμένουμε ένα τριπλό σύστημα φακών παρόμοιο με αυτό του iPhone 11 Pro με ένα wide, ultra wide και telephoto φακούς. Αυτά τα δύο μοντέλα επίσης αναμένεται να έχουν και τον νέο time-of-flight 3D αισθητήρα.

    Ο νέος αυτός αισθητήρας, ToF, είναι παρόμοιος με αυτόν της Infrared TrueDepth κάμερας που έχουμε στο εμπρόσθιο μέρος των iPhones για το Face ID. Η προσθήκη ενός τέτοιου αισθητήρα στο πίσω μέρος θα δώσει καλύτερης ποιότητα 3D λήψεις φωτογραφιών ανοίγοντας πολλές δυνατότητες παράλληλα στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας. Επίσης βελτιώσεις αναμένουμε και αλλού όπως στο Portrait Mode.

    Στον θέμα του λογισμικού τα iPhone 12 μοντέλα αναμένεται να έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που έχουμε και στο iPhone 11 όπως το Deep Fusion και το Night Mode. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα η Apple να έχει περισσότερα νέα χαρακτηριστικά για αυτές τις συσκευές που θα βασίζονται σε αυτόν τον νέο ToF αισθητήρα.

    Σε ότι αφορά την εμπρόσθια κάμερα δεν ξέρουμε πάρα πολλά ακόμη αλλά σίγουρα μπορεί να βελτιωθούν πολύ περισσότερο τα πράγματα από ότι έχουμε σήμερα στο iPhone 11.

    Ισχύ

    iphone 12 processor

    Η γραμμή του iPhone 12 αναμένεται να φέρει τον επόμενης γενιάς επεξεργαστή της Apple θεωρητικά με την ονομασία Α14.

    Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά από την παραγωγική αλυσίδα της Apple η TSMC έχει ξεκινήσει την παραγωγή του A14 επεξεργαστή χρησιμοποιώντας μια 5nm αρχιτεκτονική. Ο A13 επεξεργαστής είχε μια 7nm αρχιτεκτονική και έτσι αναμένουμε με βάση αυτό πως ο νέος επεξεργαστής θα είναι πιο ενεργειακά οικονομικός και πιο γρήγορος.

    Τι επιδόσεις αναμένουμε; Οι πρώτες προβλέψεις δείχνουν πως με τον συνδυασμό των 6GB RAM που επίσης φημολογούνται το iPhone 12 μπορεί να είναι τόσο ισχυρό όσο το 15 ιντσών MacBook Pro. Οι αποδόσεις στα παιχνίδια μπορεί να αυξηθούν μέχρι και 50%.

    Αυτές οι βελτιώσεις θα οφείλονται κατά βάση στην νέα αυτή 5nm αρχιτεκτονική.

    Πέρα από τον νέο Α14 επεξεργαστή το iPhone 12 μπορεί να έχει ένα βελτιωμένο Face ID.

    Σύνδεση

    Sprint 5G service claimed to launch in May

    Και τα τέσσερα νέα μοντέλα θα υποστηρίζουν 5G δίκτυα. Παρά τα αρχικά δημοσιεύματα που ανέφεραν κάτι διαφορετικό και τα τέσσερα νέα iPhones θα υποστηρίζουν και τις δύο εκδόσεις του 5G – sub-6 GHz 5G and mmWave 5G.

    H συμβατότητα στο 5G δίκτυο θα έχει να κάνει και με την εκάστοτε χώρα που θα διανεμηθούν αυτές οι συσκευές. Τα modems αυτά αναμένεται να είναι από την Qualcomm.

    iPhone 12: Όνομα, τιμές

    Όλα δείχνουν πως τα φετινά iPhones θα έρθουν με την ονομασία iPhone 12. Αυτό έχει λογική αν σκεφτούμε πως θα έχουμε συσκευέ ςμε νέα σχεδίαση και δύσκολα η Apple θα χρησιμοποιούσε μια S ονομασία. Η ακριβή όμως ονομασία τους είναι θέμα του marketing της Apple και έτσι ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο.

    Όπως και η ονομασία άλλο τόσο δύσκολο είναι κάποιος να προβλέψει και την τιμολόγηση τους. Η Apple για πρώτη φορά το 2019 μείωσε την τιμή του iPhone 11 και αν αυτό θα συνεχιστεί και φέτος αναμένεται να το δούμε.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles