18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Όσοι πλέον έχετε το iOS 8 δοκιμάστε αυτά τα πανέμορφα εναλλακτικά keyboards!

    Όπως είχε ειπωθεί και στο WWDC, ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει το iOS 8 , είναι ένα καινούριο API που θα επιτρέπει σε τρίτους κατασκευαστές να αναπτύσσουν εναλλακτικά πληκτρολόγια! Σήμερα μετά από το λανσάρισμα του τελευταίου λειτουργικού της Apple, πολλά από αυτά είναι διαθέσιμα για κατέβασμα στο App Store και τις επόμενες μέρες θα είναι και τα υπόλοιπα.

    Σας παρουσιάζουμε μια λίστα με αυτά που θεωρούμε πιο χρηστικά και ενδιαφέροντα:

     

    SwiftKey(δωρεάν)

    Το SwiftKey είναι ένα πληκτρολόγιο που υποστηρίζει ανάγνωση χειρονομιών και επιτρέπει στον χρήστη να γράφει σέρνοντας το δάκτυλό του από πλήκτρο σε πλήκτρο. Εκτός από πρόβλεψη λέξεων δίνει στον χρήστη την δυνατότητα να αποθηκεύει στο σύννεφο προεπιλεγμένες λέξεις και φράσεις και να τα συγχρονίζει σε όλες τις iOS συσκευές του.

    Swype(0,99$)

    Το Swype λειτουργεί ακριβώς όπως και το SwiftKey. Η μηχανή πρόβλεψης λέξεων που έχει αντιλαμβάνεται ποια λέξη θέλει να χρησιμοποιήσει ο χρήστης και προβλέπει και την σωστή στίξη για ποιο γρήγορο πληκτρολόγημα. Επίσης προσφέρει διάφορα themes για να ρυθμίζει ο χρήστης την απεικόνισή του.

    Minuum(1,99$)

    To Minuum προσφέρει το εξής ξεχωριστό χαρακτηριστικό, μπορεί ο χρήστης να το σμικρύνει (με κάποιες χειρονομίες που ορίζει) ώστε να έχει πιο ελεύθερη οθόνη κατά την πληκτρολόγηση. Έχει μια πολύ καλή μηχανή αυτόματης διόρθωσης και οι λέξεις που προβλέπει-προτείνει είναι σχεδόν πάντα σωστές.

    Flesky(1,99$)

    Το Flesky έχει την φήμη του πιο γρήγορου πληκτρολογίου. Προσφέρει μια δυνατή μηχανή πρόβλεψης πληκτρολόγησης ( η οποία βελτιώνεται με την χρήση) και επιτρέπει στον χρήστη χειρονομίες για στίξη, κενών, διαγραφής και επιλογής εναλλακτικής πρόβλεψης λέξης, Επίσης υποστηρίζει emojis και αλλαγή μεγέθους πληκτρολογίου.

    TouchPal(δωρεάν)

    To TouchPal είναι ακόμη ένα πληκτρολόγιο που λειτουργεί με την λογική των χειρονομιών από πλήκτρο σε πλήκτρο και είναι ότι πιο κοντινό στο standard πληκτρολόγιο του iOS. Έχει πλήκτρα άμεσης πρόσβασης για την εισαγωγή σημείων στίξης και ειδικών χαρακτήρων.

    TextExpander(4,99$)

    Το κύριο χαρακτηριστικό που φέρνει το TextExpander είναι οι συντομογραφίες. Δηλαδή μπορεί κάποιος να έχει έτοιμες συντομογραφίες που όταν τις πληκτρολογήσει να επεκτείνονται σε κανονικές φράσεις, π.χ. εππφ –> ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε…..

    KuaiBoard(1,99$)

    Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο (πρώην QuickBoard)  είναι το να επιτρέπει στον χρήστη να εισάγει μεγάλα κείμενα γρήγορα και απλά.Πληροφορίες όπως υπογραφή, business card ή μεγάλα κομμάτια κειμένου που χρησιμοποιεί αυτούσια ο χρήστης συχνά. Επιπλέον αν θέλει ο χρήστης η εφαρμογή μπορεί να εισάγει αυτόματα τις συντεταγμένες που βρίσκεται ο χρήστης σε μήνυμα ή mail.

    Όλα τα προαναφερόμενα πληκτρολόγια, αφού τα κατεβάσετε θα πρέπει να τα ενεργοποιήσετε : πηγαίνετε στις ρυθμίσεις –> γενικά –>πληκτρολόγια–>προσθήκη νέου πληκτρολογίου και εκεί προσθέτετε το νέο σας πληκτρολόγιο.

     

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles