20.9 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Όλα όσα γνωρίζουμε για το iPhone 6S σε ένα άρθρο

    iPhone-6s-rose-gold

    Παρά το γεγονός πως τα επόμενης γενιάς iPhones θα ακολουθήσουν όπως όλα δείχνουν την S τακτική της Apple με βελτιώσεις περισσότερο εσωτερικά πάρα αυτά ήδη όλοι μιλάνε για μια από τις μεγαλύτερες S αναβαθμίσεις της Apple αν όχι την μεγαλύτερη.

    Μια εβδομάδα μένει λοιπόν όπου και η Apple θα μας παρουσιάσει τα iPhone 6S και iPhone 6S Plus. Ήδη και ως είθισται κάθε χρόνο είχαμε μια σειρά από διαρροές που μας δίνουν μια πολύ καλή εικόνα για τα κύρια και νέα χαρακτηριστικά αυτών των συσκευών που όπως όλα δείχνουν θα τις κάνουν το νέο πιο επιτυχημένο iPhone στην ιστορία της εταιρείας.

    iPhone 6S σχεδιασμός 

    Apple-Store-West-Lake-China-iPhone-6-in-hand

    Τα iPhone 6S θα έρθουν με την ίδια σχεδιαστική γραμμή που γνωρίσαμε στο iPhone 6. Η μόνη διαφορά θα είναι πως θα έχουν ένα μεγαλύτερο πάχος. Όπου μεγαλύτερο εννοούμε τα 0.2 mm και αυτό εξαιτίας της νέας Force Touch τεχνολογίας που θα ενσωματώσουν.

    Η Apple επίσης έκανε και κάποιες αλλαγές στο κράμα από αλουμίνιο που χρησιμοποιεί και έτσι οι νέες συσκευές θα έχουν την 7000 σειρά που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία και στα Apple Watch. Το νέο αυτό κράμα θα κάνε ακόμη πιο δυνατό το σασί και έτσι θα αποχαιρετήσουμε τα φαινόμενα λυγίσματος η bendgate αν προτιμάτε.

    Νέος A9 επεξεργαστής
    Apple-A9-mockup-002
    Ο νέος A9 επεξεργαστής που θα χτυπάει στην καρδία της συσκευής έχει ήδη διαρρεύσει μέσω κάποιων Geekbenches. Η βελτιώσει που θα φέρει στην απόδοση αναμένεται να είναι κατά 30% μεγαλύτερη από το iPhone 6. Τα σκορ που σημείωσε ήταν σε μονό πυρήνα τα 2,090 και σε πολλαπλού πυρήνες τα 3,569. Ως μέτρο σύγκρισης το iPhone 6 με τον Α8 επεξεργαστή σημειώνει 1,611 και 2,892.
    Αν τα παραπάνω score επαληθευτούν αυτό σημαίνει πως ο επεξεργαστής του iPhone 6S θα είναι γρηγορότερος από τον Exypnos 7420 που χρησιμοποιεί η Samsung στα Galaxy S6 και S6 Edge+.
    Επίσης ο A9 επεξεργαστής αναμένεται να είναι 15% μικρότερος σε μέγεθος από τον τωρινό A8 με 35% καλύτερη διαχείριση ενέργεια που θα δώσει μεγαλύτερη αυτονομία στα νέα iPhones – Ειδικά αν κάποιος αναλογιστεί και το Power Reserve Mode του iOS 9.

    Το πρώτο iPhone με τεχνολογία Force Touch οθόνη 

    force-touch-iphone-6-800x292

    Το iPhone 6S θα έρθει με μια Force Touch οθόνη που θα ξεκλειδώσει μια σειρά νέων χειρισμών από τον χρήστη. Η τεχνολογία αυτή που έκανε το ντεμπούτο της στο Apple Watch χρησιμοποιείται ως τώρα για την εμφάνιση κρυφών μενού και άλλων επιλογών στο smartwatch της εταιρείας. Στο iPhone 6S αναμένεται η διεπαφή να είναι κάπως διαφορετική με την έννοια πως θα μπορεί με βάση την πίεση στην οθόνη στις συσκευής να εκτελεί συγκεκριμένες εντολές και να αλλάζει μενού και εφαρμογές πολύ πιο γρήγορα από ότι έχουμε συνηθίσει.

    Αναβάθμιση στην RAM

    To iPhone 6 χρησιμοποιεί και έχει αυτή την στιγμή 1GB RAM την στιγμή που οι περισσότερες Android ναυαρχίδες έχουν 4GB. Είναι λοιπόν καιρός η Apple να πάει τουλάχιστον στα 2GB στο iPhone 6S κάτι που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα στην συσκευή.

    Έτσι λοιπόν αναμένουμε 2GB LPDDR4 RAM σε σύγκριση με το 1GB LPDDR3 RAM που συναντούμε στο iPhone 6. TΗ διαφορά μεταξύ DDR3 και DDR4 είναι η τιμή και το γεγονός πως η δεύτερη είναι χρονισμένη σε υψηλότερες ταχύτητες.

    Βελτιωμένο LTE

    H συνδεσμολογία LTE θα δεχτεί σημαντική αναβάθμιση χάρη στο νέο Qualcomm MDM9635M LTE chip το οποίο θα ενσωματωθεί στην συσκευή και που είναι κατά 50% γρηγορότερο από το τωρινό μοντέλο. Το νέο LTE modem θα δώσει ταχύτητες μέχρι τα 300 Mbps την στιγμή που το iPhone 6 φτάνει τα 150 Μbps.

    Αναβαθμισμένη iSight κάμερα 

    20130919_iphone6-review_0048-780x568

    Το iPhone 6S θα έρθει με την καλύτερη οπίσθια κάμερα που εμφανίστηκε ποτέ σε ένα iPhone. Οι προηγούμενοι αισθητήρες κάμερας της Apple πίεσαν τα όρια του πολέμου των megapixel ανάμεσα σε χρήστες αλλά και ειδικούς. Οι αναφορές όμως φέτος κάνουν λόγο πως η Apple θα κάνει το μεγάλο άλμα και έτσι από τα 8 megapixel θα έχουμε έναν αισθητήρα στα 12 megapixel.

    Τα περισσότερα megapixel σημαίνουν και ειδικά στην περίπτωση του iPhone πως θα έχουμε μεγαλύτερες και υψηλότερης ανάλυσης φωτογραφίες αλλά και καλύτερες λήψεις σε περιπτώσεις χαμηλού φωτισμού.

    Επίσης θα έχουμε την δυνατότητα 4K βίντεο λήψεων.

    Αναβαθμισμένη FaceTime κάμερα

    Η οπίσθια κάμερα δεν είναι η μόνη που θα δεχτεί φέτος σημαντική αναβάθμιση στο iPhone 6S. Η Apple αυξάνει τα megapixels και στην FaceTime κάμερα μιας και ο αισθητήρας θα φτάσει στα 5 megapixel με flash χαρακτηριστικό. Aντί για ένα εξωτερικό flash η Apple θα χρησιμοποιήσει μια παρόμοια κατεύθυνση με αυτή του SnapChat –  Θα εκμεταλλευτεί δηλαδή για την λήψεις από την εμπρόσθια κάμερα την φωτεινότητα της ίδιας της οθόνης ως flash.

    Υπάρχουν επίσης φήμες πως η εν λόγω κάμερα θα έρθει και με δυνατότητες panorama και slow-mo.

    Ίδια χωρητικότητα 

    Αν περιμένατε πως φέτος θα ήταν η χρονία που η Apple θα εμφάνιζε το βασικό μοντέλο της στα 32 GB αποθηκευτικού χώρου τότε θα πρέπει να περιμένετε όπως όλα δείχνουν ακόμη έναν χρόνο. Διαρροές δείχνουν πως τα 16 GB παραμένουν για τα βασικά μοντέλα του iPhone 6S ενώ η μεγαλύτερη χωρητικότητα θα είναι όπως και πέρυσι τα 128 GB με το μέσο μοντέλο να είναι στα 64 GB.

    iPhone 6S χρώματα

    20130919_iphone6-review_0151-780x520

    Η Apple κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιάσει ακόμη έναν χρωματικό συνδυασμό αυτό του Rose Gold που σύμφωνα με τις διαρροές θα μοιάζει αρκετά με το rose gold του Apple Watch. Space Gray, Gold και Silver θα πλαισιώσουν την υπόλοιπη χρωματική παλέτα των νέων iPhones.

    Τιμολόγηση 

    Στην Ευρώπη οι τιμές των νέων συσκευών θα διακυμανθούν κάπως έτσι – παρόμοιες με την κοστολόγηση του iPhone 6:

    iPhone 6s:

    iPhone 6s (γκρι) 16GB / 64GB / 128GB (€ 699 / € 799 / € 899)
    iPhone 6s (Silver) 16GB / 64GB / 128GB (€ 699 / € 799 / € 899)
    iPhone 6s (χρυσό) 16 / 64GB / 128GB (€ 699 / € 799 / € 899)

    iPhone 6s Plus:

    iPhone 6s Plus (γκρι) 16GB / 64GB / 128GB (€ 799 / € 899 / € 999)
    iPhone 6s Plus (Silver) 16GB / 64GB / 128GB (€ 799 / € 899 / € 999)
    iPhone 6s Plus (χρυσό) 16 / 64GB / 128GB (€ 799 / € 899 / € 999)

    Στην Ελληνική αγορά βέβαια παραμένει άγνωστο πως θα αντιδράσουν στην τωρινή κατάσταση οι Apple Premium Resellers και ποια θα είναι η τελική τιμή τους. Σίγουρα φανταζόμαστε προς τα πάνω δυστυχώς από τις προαναφερθείσες τιμές.

     Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles