17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Οι τελευταίες διαρροές για το media event της Apple στις 9/9

    siri-give-us-a-hint-750x400

    Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το 9to5Mac είχε αναφέρει και με βάση πηγές από την παραγωγική αλυσίδα της Apple πως τα επερχόμενα iPhone 6S και 6S Plus της Apple θα παρουσιάσουν μια σημαντική αναβάθμιση και στην εμπρόσθια κάμερα – FaceTime κάμερα τους.

    Έτσι λοιπόν από τα “λίγα” 1.3 megapixel ο αισθητήρας της κάμερας θα αναβαθμιστεί στα 5 megapixel.

    Σήμερα με νέο δημοσίευμα του blog έχουμε ουσιαστικά μια επιβεβαίωση πως η εν λόγω κάμερα θα έχει και τα χαρακτηριστικά του selfie panorama και slow-mo.

    Πιο συγκεκριμένα λοιπόν η εμπρόσθια κάμερα των νέων συσκευών ισχυροποιείται αφού τα περισσότερα megapixel θα δώσουν την δυνατότητα:

    • Υποστήριξης selfies panorama
    • Υποστήριξης slow-motion βίντεο
    • Υποστήριξης λήψης βίντεο με υψηλότερη ανάλυση
    • Υποστήριξη flash που θα προέρχεται από την οθόνη της συσκευές η οποία θα ανάβει στην περίπτωση λήψης με την εμπρόσθια κάμερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

    Force Touch

    Όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα η Apple θα ενσωματώσει αυτή τη νέα τεχνολογία και στα επερχόμενα iPhones. Λόγω διεπαφής και χρήσης είχαμε αναφέρει πως θα διαφοροποιούνταν κάπως από την αντίστοιχη που είδαμε ήδη στα Apple Watch και νέα MacBooks. Έτσι λοιπόν ο συντάκτης Mark Gurman του 9to5Mac αναφέρει σήμερα πως η οθόνη των νέων iPhones θα μπορεί να ξεχωρίζει από ένα απλό tap, ένα στάνταρ πάτημα στην οθόνη και μια επαφή με μεγαλύτερη πίεση και έτσι θα έχουμε τρία επίπεδα ευαισθησίας σε αντίθεση με τα δύο που είχαμε μέχρι σήμερα.

    Μάλιστα το Force Touch θα ενωθεί με το Haptic feedback (την δόνηση της συσκευής) έτσι ώστε να υπάρχει και μια φυσική απόκριση του iPhone ως προς τον χρήστη σε κάποιες ενέργειες του.

    Apple TV

    Το νέο Apple TV θα μπορεί να ελεγχθεί και μέσω της Siri δίνοντας έναν τελείως διαφορετικό αέρα στην συσκευή.

    iPad Pro 

    Το αναμενόμενο iPad Pro “μοιάζει πραγματικά με ένα μεγάλο iPad” ανέφερε πηγή στον Gurman. Μάλιστα έγινε αναφορά πως θα έρθει στο κουτί με ένα stylus που “δεν μοιάζει με ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα” – αυτό τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

    Η ενσωμάτωση του Force Touch στην οθόνη και του iPad Pro θα δώσει νέες δυνατότητες στο stylus και φυσικά θα έχει να κάνει με την πίεση που θα του ασκεί ο χρήστης στην οθόνη.

    Η Apple επίσης θα προσφέρει Smart Covers και Smart Cases για το iPad Pro ενώ θα υπάρχει και η υποστήριξη ενός μεγαλύτερου Bluetooth πληκτρολόγιου.

    Τέλος είχαμε και αναφορά πως η Apple δουλεύει πάνω σε ένα multi-user mode – δυνατότητα πολλαπλών χρηστών – για το λογισμικό των iPad αλλά παραμένει ακόμη άγνωστο αν θα κάνει αυτό το χαρακτηριστικό την εμφάνιση του φέτος.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles