15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ψηφιακοί βοηθοί Α.I όπως η Siri θα σημειώσουν τρομερή εξάπλωση μέχρι το 2021

    maxresdefault

    Οι έξυπνοι ψηφιακοί βοηθοί όπως η Siri θα φτάσουν στο σημείο να ξεπεράσουν τον πληθυσμό της Γης σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας αναλύσεων της αγοράς, Ovum.

    H αναφορά τους κάνει λόγο για το πόσο δημοφιλής γίνονται αυτοί οι ψηφιακοί βοηθοί στις μέρες μας και δείχνει πως η εξάπλωση τους θα είναι πάρα μα παρά πολύ ραγδαία.

    unnamed-1-780x394

    Όπως μπορούμε να δούμε από το παραπάνω γράφημα το Google Assistant – χθες ανακοινώθηκε πως έφτασε και στο iOS – υπολογίζεται ότι θα καταλάβει το 23.3% της αγοράς μέχρι το 2021. Μετά και σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις ακολουθεί η νέα ψηφιακή βοηθός της Samsung Bixby με ένα ποσοστό 14.5% ενώ στην τρίτη θέση έχουμε την Siri της Apple με ένα 13.1% και τέλος ακολουθούν η Alexa της Amazon με 3.9% και η Cortana της Microsoft με 2.3%

    Αν και σήμερα η πλειοψηφία των συσκευών που χρησιμοποιούν αυτές τις βοηθούς είναι smartphones και tablets η Ovum πιστεύει πως σιγά σιγά θα κάνουν την είσοδο τους σε wearable συσκευές, κονσόλες TV, έξυπνα ηχεία αλλά και σε άλλες συσκευές που θα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας.

    Μάλιστα η πρόβλεψη τους κάνει λόγο πως το 2021 θα υπάρχουν 1.63 δις συσκευές με τέτοιες ψηφιακές βοηθούς στον κόσμο.

    Η Apple αν και ήταν η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε μια έξυπνη βοηθό πίσω το 2011 με το iPhone 4s στα πρόσφατα χρόνια έχει μείνει πίσω από τους ανταγωνιστές της.

    Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η εταιρεία και ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια επενδύει σημαντικά στον τομέα αυτό θέλοντας να φτάσει ξανά στην κορυφή.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles