16.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Ο Tim Cook δοκιμάζει ένα πρωτότυπο tracker γλυκόζης στο σώμα του

    tim-cook-watch

    Ο CEO της Apple Tim Cook εντοπίστηκε στο campus της Apple να φοράει έναν πρωτότυπο ανιχνευτή γλυκόζης στο σώμα του αναφέρει σήμερα το CNBC.

    Μια μυστηριώδη συσκευής ήταν συνδεμένη με το Apple Watch του. Ο ίδιος δοκιμάζει αυτό το φημολογούμενο αξεσουάρ έτσι ώστε να καταλάβει πως το ζάχαρο στο σώμα του αντιδράει σε παράγοντες όπως το φαγητό και η άσκηση αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

    Η σημερινή είδηση είναι ακόμη ένα στοιχείο που δείχνει πως η Apple συνεχίζει την έρευνα για την καταγραφή της γλυκόζης του χρήστη που αποτελεί αυτή την στιγμή το άγιο δισκοπότηρο για την θεραπεία ασθενειών όπως ο διαβήτης.

    “Μια πηγή μας ανέφερε πως ο Cook φορούσε έναν πρωτότυπο tracker γλυκόζης στο Apple Watch του κάτι που δείχνει πως μελλοντικές εφαρμογές μπορεί να κάνουν την εν λόγω συσκευή απαραίτητη για εκατομμύρια ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη ή διατρέχουν μεγάλα ρίσκα από αυτή την ασθένεια.”

    Ο ίδιος ο Tim Cook είχε αναφέρει πρόσφατα και σε δημόσια εμφάνιση του στο πανεπιστήμιο του Glasgow ότι φορούσε έναν ελεγκτή γλυκόζης για εβδομάδες τονίζοντας πως τον έβγαλε μόνο και μόνο για αυτό το ταξίδι.

    Αν και ο Tim Cook δεν ανέφερε αν η συσκευή που φορούσε ήταν ένα πρωτότυπο της Apple πλέον και μετά την σημερινή είδηση αυτό μάλλον ισχύει.

    Ο Cook επίσης έχει δηλώσει για την ασθένεια του διαβήτη:

    “Είναι ένα μόνιμο άγχος το γεγονός να πρέπει να τσιμπήσεις τον εαυτό σου πολλές φορές την ημέρα για να κάνεις έλεγχο του ζαχάρου σου. Υπάρχει ελπίδα εκεί έξω για το γεγονός πως αν κάποιος έχει γνώση συνεχώς του τι τρώει και το τι συνέπεια έχει αυτό στον οργανισμό του να μπορεί να το ελέγξει πριν καν γίνει διαβητικός”

    Το CNBC είναι αναφέρει τον προηγούμενο μήνα πως η Apple προχώρησε στην πρόσληψη μια σειρά μηχανικών στον τομέα της βιοχημείας έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια σειρά από ανεπτυγμένους αισθητήρες που θα μπορούσαν να καταγράφουν τα επίπεδα ζαχάρου ενός ασθενή χωρίς να χρειαστεί ο ίδιος να χρησιμοποιήσει κάποια βελόνα.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles