22.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Χρήστης αναφέρει πως έπεσε θύμα απάτης με την Apple Card χωρίς καν να έχει κάνει χρήση της φυσικής της μορφής

    Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε γράψει για μια υπόθεση εξαπάτησης ενός χρήστη Apple Card μέσω μιας επίθεσης κλώνου. Η υπόθεση αυτή ήταν μια καλή υπενθύμιση για όλους πως ακόμη και με μια πιο ασφαλή κάρτα χωρίς τους αριθμούς να αναγράφονται πάνω σε αυτή όπως η Apple Card τα φαινόμενα κλωνοποίησης είναι υπαρκτά.

    Το 9to5Mac σήμερα αναφέρει ακόμη ένα θύμα εξαπάτησης μέσω της Apple Card αλλά αυτό που προξενεί εντύπωση αλλά και μεγάλη ανησυχία είναι το γεγονός πως όπως ο ίδιος υποστηρίζει δεν έχει χρησιμοποιήσει την Apple Card ποτέ στην φυσική μορφή της. Υπάρχει λοιπόν ένα μεγαλύτερο θέμα ασφαλείας με την Apple Card;

    Το νεότερο θύμα λοιπόν έπεσε θύμα εξαπάτησης και χρέωσης της Apple Card του ενώ βρισκόταν σε μια τελείως διαφορετική περιοχή από το σημείο που έγινε η εν λόγω χρέωση. Την προηγούμενη φορά όμως που είχαμε κάτι αντίστοιχο το πιο πιθανό ήταν πως η Apple Card είχε πέσει θύμα κλωνοποίησης μιας και ο χρήστης της την είχε χρησιμοποιήσει στην φυσική της μορφή για συναλλαγές.

    Αυτή την φορά όμως το θύμα αναφέρει πως χρησιμοποίησε την Apple Card του μόνο και αποκλειστικά μέσω Apple Pay και ποτέ δεν έκανε χρήση της φυσικής μορφής της κάτι το οποίο σημαίνει πως αποκλείεται να έπεσε θύμα μιας επίθεσης κλώνου….

    Οι κλέφτες να προσπαθούν να υποκλέψουν τις πληροφορίες της κάρτας κατά την διάρκεια μιας Apple Pay συναλλαγής είναι κάτι πρακτικά αδύνατο ειδικά μιας και αν ακόμη κατάφερναν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες η Apple χρησιμοποιεί έναν μοναδικό κωδικό ασφαλείας για κάθε συναλλαγή. Αυτό ο κωδικός αλλάζει και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια δεύτερη συναλλαγή.

    Έτσι λοιπόν αυτόματα το μυαλό κάποιου πάει πως ίσως υπάρχει κάποιος μέσα από την Goldman Sachs ή την Apple που πουλάει Apple Card πληροφορίες χρηστών έτσι ώστε οι κλέφτες να μπορέσουν να δημιουργήσουν φυσικούς κλώνους των καρτών αυτών….

    Το νεότερο θύμα άμεσα επικοινώνησε με την υποστήριξη της Apple και όπως και την προηγούμενη φορά ο εκπρόσωπος της Apple φάνηκε να αιφνιδιάζεται και δεν μπορούσε να δώσει κάποια σαφή απάντηση……

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles