21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το Xcode 7 επιτρέπει στο καθένα να εγκαθιστά πειρατικές εφαρμογές και emulators στο iPhone

    app_store-640x423

    Για χρόνια οι μηχανικοί της Apple έπαιζαν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι έτσι ώστε να κλείνουν τις “πόρτες” σε μη εγκεκριμένους προγραμματιστές αποτρέποντας τους από το να εγκαταστήσουν εφαρμογές τους στις συσκευές τους.

    Αυτό όμως το παιχνίδι, κάποιοι ίσως θα τον περιέγραφαν και ως ένα πόλεμο, λαμβάνει τέλος πλέον μιας και η Apple θα επιτρέπει σε κάθε χρήστη να εγκαθιστά ότι θέλει στην iOS συσκευή του με μόνη προϋπόθεση να χρησιμοποιεί το Xcode 7.

    Το νέο Xcode ενώνει το περιβάλλον του OS X με το iOS και επιτρέπει την ελευθερία στην εγκατάσταση εφαρμογή σε iOS συσκευές ακόμη και αν αυτές δεν έχουν εγκριθεί από την Apple και ακόμη και από κάποιον που δεν είναι προγραμματιστής.

    Το site του Xcode αναγράφει πλέον “είναι ευκολότερο για τον καθένα να δημιουργήσει την εφαρμογή του και να την τρέξει απευθείας στην Apple συσκευή του χωρίς να χρειάζεται εγγραφή στο πρόγραμμα μας”. Παλαιότερα η Apple απαιτούσε την συνδρομή των $99 τον χρόνο έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο.

    Screen Shot 2015-06-12 at 22.28.19

    Η Apple δεν διαφήμισε αυτό το γεγονός στο Keynote της Δευτέρας αλλά πλέον ο δρόμος έχει ανοίξει για προγραμματιστές να διαδώσουν τις εφαρμογές τους εκτός App Store. Αυτό μπορεί να οδηγήσει με ευκολία στην πειρατεία πειρατικών εφαρμογών σύμφωνα με τον προγραμματιστή Steve Smith.

    Επιπλέον με αυτή την κίνηση κάποιος θα μπορεί άνετα να εγκαθιστά στην συσκευή του emulators και torrent clients μέχρι και απαγορευμένα παιχνίδια. Βασικά τα πάντα που η Apple δεν θα επιτρέψει ποτέ την ύπαρξη τους στο App Store της.

    Ένας προγραμματιστής μάλιστα βρήκε ήδη τον τρόπο να εισάγει GameBoy emulators χρησιμοποιώντας το Xcode 7.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles