15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Στο WWDC 2015 η Apple ανοίγει τον δρόμο για ένα stylus στο iPad;

    Whats_new_in_Cocoa_Touch-640x485

    O Tim Ritchey είναι ένας ειδικός σε ότι έχει να κάνει με styluses τρίτων στο iPad – Ελληνιστί γνωρίζει τα πάντα για τις ψηφιακές πένες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην αγορά για τα iPad.

    Βασικός του εργοδότης είναι η Adonit, εταιρεία που φτιάχνει μια σειρά από τέτοια αξεσουάρ ενώ ο ρόλος του σε αυτή την εταιρεία είναι “iOS Architect”.

    Με άλλα λόγια ξέρει πολύ καλά τον χώρο αλλά και το iOS. Ενώ λοιπόν βρισκόταν σε ένα από τα sessions του WWDC αυτής της εβδομάδας μια πληροφορία των έκανε να γράψει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Slack την έκφραση “Oh shit!”.

    Ο Steve Jobs ήταν κατηγορηματικός πως η Apple ποτέ δεν θα κυκλοφορούσε μια iOS συσκευή με ένα stylus αλλά εν έτη 2015 υπάρχουν πλέον μια σειρά από αποδείξεις πως το επερχόμενο μεγαλύτερο iPad ίσως τελικά να έρθει με ένα τέτοιο αξεσουάρ.

    Μάλιστα η ίδια η Apple φρόντισε να ρίξει λάδι στην φωτιά αυτή τηνε εβδομάδα στο WWDC.

    Είναι η αλήθεια πως εδώ και πάρα πολύ καιρό οι πωλήσεις του iPad πέφτουν ενώ παράλληλα η Apple προσπαθεί να κάνει το iPad πιο προσιτό στους επαγγελματίες. Στον τομέα του λογισμικού η Apple συνεργάζεται με την IBM στην δημιουργία εφαρμογών για επιχειρήσεις ενώ στο hardware υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις πως ένα 12.9 ιντσών iPad έρχεται σύντομα στην αγορά.

    Έτσι λοιπόν ένα stylus για μια τέτοια συσκευή θα της έδινε ακόμη μεγαλύτερο επαγγελματικό χαρακτήρα.

    Πριν λίγες μέρες λοιπόν ο Jason Beaver αρχιμηχανικός της Apple στον τομέα του iOS σε ένα session του WWDC μίλησε για “What’s new in Cocoa Touch” αναφερόμενος σε νέες τεχνολογίες που φέρνει το iOS 9 και πιο συγκριμένα καινοτομίες στον χώρο των διεπαφών των εφαρμογών.

    Χωρίς να μπούμε πάρα πολύ στο τεχνικό κομμάτι της ομιλίας του θα αναφέρουμε πως σε αυτή την παρουσίαση έγινε λόγος για οθόνες που θα είναι ακόμη πιο ευαίσθητες στο άγγιγμα του χρήστη ενώ παράλληλα το iOS 9 θα μειώνει και μάλιστα δραματικά τον χρόνο δράσης αντίδρασης σε μια τέτοια οθόνη.

    Επίσης το iOS 9 θα χρησιμοποιεί μια σειρά από αλγόριθμους που θα μπορούν να προβλέψουν που θα γίνει η επαφή σε μια οθόνη.

    Αυτή η τεχνολογία χωρίς καμιά υπερβολή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος πίσω από την τεχνολογία των styluses – Πολλά λογισμικά που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην αγορά τρέχουν παρόμοιους αλγόριθμους έτσι ώστε να προβλέψουν που θα γίνει το σημείο επαφής με την οθόνη με βάση την κίνηση και την γωνία καθώς και μια σειρά άλλων παραγόντων.

    Drawing_in_iOS9_Notes_app-640x392

    Τέλος να αναφέρουμε πως και στο keynote της Δευτέρας όπου η Apple παρουσίασε την αναβαθμισμένη Notes εφαρμογή της και εκεί είχαμε την δυνατότητα δημιουργίας σχεδιών. Έτσι το iOS 9 έρχεται απίστευτα ενισχυμένο με δυνατότητες σχεδίασης.

    Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν που ο Ritchie έγραψε “Oh shit!” μιας και όλα δείχνουν πως η Apple ετοιμάζει το έδαφος για ένα stylus.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles