17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Το iMessage στο Android είναι εφικτό αλλά ΔΕΝ θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εφαρμογές

    Αν και η Apple έκανε διαθέσιμη την Apple Music υπηρεσία της στο Android εδώ και καιρό, η iMessage εφαρμογή επίσημα παραμένει μια αποκλειστικότητα του iPhone. Η ανταλλαγή μηνυμάτων φυσικά λειτουργεί ανάμεσα στις δύο πλατφόρμες αλλά δεν υπάρχει επίσημος τρόπος να στείλει κάποιος και να λάβει τα μπλε iMessage μηνύματα σε Android συσκευές.

    Μια εφαρμογή όμως υπόσχεται πως το κάνει αυτό και πολλοί μπορεί να το θελήσουν για περισσότερους από έναν λόγους.

    Αν κάποιος λοιπόν θέλει να χρησιμοποιήσει μια Android συσκευή χωρίς να χάσει την δυνατότητα του iMessage υπάρχει μια εφαρμογή για αυτό. Για την ακρίβεια δύο, μια στο Android και μια στο Mac αλλά ειλικρινά δεν θα το συνιστούσαμε.

    Η εφαρμογή ακούει στο όνομα AirMessage και είναι μια Android εφαρμογή που λειτουργεί σε συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την Android 6.0 ή νεότερη έκδοση. Η εφαρμογή υποστηρίζει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά της iMessage εφαρμογής της Apple.

    To πρώτο θέμα όμως που έχει είναι ότι απαιτεί ένα Mac να είναι σε λειτουργία μιας και θα αναλάβει τον ρόλο του Server. Η Android εφαρμογή στέλνει εξερχόμενα μηνύματα στον AirMessage server, που αυτός με την σειρά του τα στέλνει στο Mac ως iMessages. Τα εισερχόμενα μηνύματα λαμβάνονται αντίστοιχος πρώτα στο Mac και εν συνεχεία στέλνονται στην Android εφαρμογή.

    Αυτή η ανταλλαγή βασίζεται στην πρόσβαση στο Mac και στην πρόθεση του χρήστη να δώσει στο λογισμικό πρόσβαση στην accessibility ενότητα των ρυθμίσεων του συστήματος. Με άλλα λόγια ο χρήστης δίνει πρόσβαση πλήρως στον δίσκο του υπολογιστή του. Επίσης η Mac εφαρμογή ενσωματώνει το Sentry που αν και χρησιμοποιείται για debugging λόγους, πάρα αυτά θα μπορούσε να δώσει στον προγραμματιστή πρόσβαση να κάνει λήψη όλων των μηνυμάτων του χρήστη στον δικό του server.

    Με άλλα λόγια το να έχει κάποιος iMessages στο Android αυτή την στιγμή είναι μια ενέργεια που περιέχει μεγάλο ρίσκο και καλό θα είναι όσο καλό και αν ακούγεται να την αποφύγετε.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles