20 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Το iFixit μας παρουσιάζει τον εσωτερικό κόσμο του iPhone 11 Pro Max | Ενδείξεις για αμφίδρομη φόρτιση

    Τα iPhone 11 και iPhone 11 Pro κυκλοφορούν πλέον και επίσημα στην αγορά και έτσι όπως κάθε χρόνο το iFixit πήρε στα χέρια του τις νέες συσκευές της Apple για το καθιερωμένο teardown.

    Το iPhone 11 Pro Max ήταν η πρώτη συσκευή λοιπόν που αποσυναρμολογήθηκε ενδελεχώς και αποκαλύπτοντας κάποια ιδιαίτερα στοιχεία.

    Αρχικά, το iPhone 11 Pro Max έχει κατά 25% μεγαλύτερη μπαταρία σε σύγκριση με το iPhone XS Max. Η συσκευή διαθέτει μπαταρία 3.969mAh η οποία λειτουργεί στα 3,79V με συνολικά 15,04Wh, μία βελτίωση κατά 2,96Wh σε σύγκριση με τα περσινά μοντέλα.

    Η μεγαλύτερη μπαταρία οδηγεί στην αύξηση του πάχους της συσκευής, σε σχέση με τον προκάτοχο της, κατά 0,7mm.

    To μεγάλο ερωτηματικό ήταν για το αν η Apple τελικά ήταν έτοιμη να παρουσιάσει ως χαρακτηριστικό την αμφίδρομη φόρτιση στις συσκευές της και αν ναι τι την έκανε να το αποσύρει την τελευταία στιγμή – Είχαν μάλιστα κυκλοφορήσει φήμες πως στο εσωτερικό των νέων iPhone υπήρχε το hardware έτοιμο για αυτό τον σκοπό και πως το χαρακτηριστικό αυτό θα ερχόταν με επερχόμενη αναβάθμιση του λογισμικού που θα το ενεργοποιούσε.

    Τελικά το iFixit ανακάλυψε ένα δεύτερο battery connector στο iPhone 11 Pro Max, κάτι που θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η συσκευή θα υποστήριζε αμφίδρομη ασύρματη φόρτιση.

    Ωστόσο, και οι ίδιοι σημειώνουν πως δεύτερος αυτός connector μπορεί να είναι για τη λειτουργία παρακολούθησης και διαχείρισης της μπαταρίας που έχουν οι συσκευές. Βέβαια και το ίδιο το site είναι μπερδεμένο μιας και αυτή η συνδεσμολογία δεν δηλώνει παρών στο αντίστοιχο teardown των iPhone 11 και έτσι είναι μια μυστηριώδης αποκλειστικότητα των iPhone 11 Pro μοντέλων.

    Η οθόνη του 11 Pro Max τώρα φαίνεται να είναι παρόμοια με αυτή του iPhone XS Max και έχει αντίστοιχη τοποθέτηση το Face ID.

    Τα iPhone 11 Pro έχουν πιστοποίηση IP68 για αντοχή σε βάθος 4 μέτρα για 30 λεπτά. Αντίστοιχα, το iPhone XS Max έχει λάβει την ίδια πιστοποίηση, αλλά για βάθος 2 μέτρα. Το iFixit τονίζει όμως πως και στα νέα μοντέλα έχουν χρησιμοποιηθεί οι ίδιες μέθοδοι αδιαβροχοποίησης από την Apple.

    Τέλος, το iFixit σημείωσε ότι ο σχεδιασμός του iPhone 11 Pro Max έχει βελτιωθεί αρκετά και επιτρέπει την πιο εύκολη επισκευή του, σε σύγκριση πάντα με τους προκατόχους του. Παρ’ όλα αυτά, η συνολική βαθμολογία που έλαβε η συσκευή ήταν μέτρια, 6 στα 10, ακριβώς η ίδια που είχε πάρει και το iPhone X.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles