21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το iCloud κρυφά αποθήκευε το διαγραμμένο ιστορικό πλοήγησης σας στο Safari

    20130922_icloud-icon_0029-780x455

    Το iCloud πιάστηκε να αποθηκεύει το διαγραμμένο ιστορικό του Safari για μια διάρκεια που ξεπερνούσε τον ένα χρόνο.

    Ακόμη και όταν ο χρήστης έκανε διαγραφή του ιστορικού του αυτό παρέμενε στο iCloud και μέσω ενός προγράμματος κάποιος μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτό.

    Ο Vladimir Katalov, CEO της εταιρείας λογισμικού ElcomSoft, τυχαία βρήκε το δικό του iCloud ιστορικό. Εν συνεχεία με ένα εργαλείο της δικής του εταιρείας με την ονομασία Phone Breaker έκπληκτος μπόρεσε να εξάγει δεδομένα που η Apple κρατούσε στον iCloud λογαριασμό του.

    Ο Katalov βρήκε διαγραμμένα αρχεία του Safari που χρονολογούνταν τουλάχιστον για 1 χρόνο. Ο Thomas Fox-Brewster του Forbes χρησιμοποίησε  το ίδιο εργαλείο για να βρει 7,000 διαγραμμένες καταχωρήσεις του με χρονολογία που ξεκινούσε πίσω τον Νοέμβριο του 2015.

    Οι καταχωρήσεις αυτές περιελάμβαναν ακόμη και αναζητήσεις του στο Google.

    Το Forbes πήγε ένα βήμα παραπέρα και ζήτησε από ειδική εταιρεία να επιβεβαιώσει αυτές τις αναζητήσεις. Χρησιμοποιώντας το ίδιο εργαλείο κατάφεραν να επαναφέρουν 125,203 αρχεία δεδομένων από δικούς τους iCloud λογαριασμούς.

    Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η Apple αποθήκευε δεδομένα του Safari για τόσο καιρό. Το άσχημο μάλιστα ήταν πως η Apple δεν τα κρυπτογραφούσε!!!

    Τα καλά νέα είναι πως εργαλεία όπως το Phone Breaker για να επαναφέρουν το διαγραμμένο ιστορικό χρειάζονται πληροφορίες του iCloud του χρήστη και τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τον κωδικό. Επίσης η Apple ήδη όπως όλα δείχνουν παίρνει μέτρα για αυτό τον σκοπό και μετά από αυτή την αποκάλυψη.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles