22.4 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Το ChromeOS Flex της Google είναι πλέον διαθέσιμο για μετατροπή παλιών Mac σε Chromebook

    Η Google κυκλοφόρησε επίσημα το ChromeOS Flex, μια μέθοδο αντικατάστασης του λειτουργικού συστήματος σε παλαιότερους υπολογιστές και Mac που ουσιαστικά τους μετατρέπει σε Chromebook.

    Η ιδέα είναι ότι αν έχετε ένα γερασμένο Mac που δεν μπορεί να τρέξει το macOS 12 Monterey, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε το ChromeOS Flex σε αυτό χρησιμοποιώντας ένα USB stick με δυνατότητα εκκίνησης και, στη συνέχεια, να δοκιμάσετε τι προσφέρει το λειτουργικό σύστημα cloud-first της Google.

    Η Google άρχισε να δοκιμάζει το ChromeOS Flex νωρίτερα φέτος με μια προεπισκόπηση πρώιμης πρόσβασης. Μετά την επίλυση 600 σφαλμάτων από τότε, η εταιρεία ενθαρρύνει ιδιώτες, σχολεία και επιχειρήσεις να κατεβάσουν το λογισμικό για να «δοκιμάσουν εύκολα σύγχρονους υπολογιστές με διαχείριση βασισμένη σε σύννεφο», ενώ παρατείνουν τη διάρκεια ζωής παλαιότερων συσκευών, μειώνοντας έτσι τα ηλεκτρονικά απόβλητα.

    Η Google λέει ότι το ChromeOS Flex έχει την ίδια εμφάνιση και αίσθηση με το ChromeOS που αποστέλλεται με κάθε Chromebook, καθώς είναι χτισμένο στην ίδια βάση κώδικα και περιλαμβάνει το Google Assistant, το πρόγραμμα περιήγησης Chrome και το Nearby Sharing. Ωστόσο, δεν υπάρχει Google Play Store και η Google έχει περιγράψει ορισμένους άλλους περιορισμούς του OS Flex, κυρίως σε επίπεδο συστήματος, που το διακρίνουν από το ChromeOS σε εγγενείς συσκευές Google.

    Εάν δεν είστε ακόμη έτοιμοι να εγκαταστήσετε το ChromeOS Flex σε συσκευές, μπορείτε να το εκτελέσετε προσωρινά χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης USB. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ελέγξετε και να επαληθεύσετε ότι η λειτουργικότητα της συσκευής, όπως τα εργαλεία δικτύωσης και εισαγωγής. Για περισσότερη βοήθεια σχετικά με τη διαδικασία εγκατάστασης και διαμόρφωσης, συμβουλευτείτε τον οδηγό εγκατάστασης του ChromeOS Flex.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.